Remuneratia care include bonusurile pentru un director general intr-o companie de 200-300 de angajati este de 116,300 euro brut pe an, releva un studiu realizat de firma de executive search Pedersen & Partners.

“Remunerarea executivilor in cele 100 de companii de top din Europa si Statele Unite este in medie de sapte ori mai mare decat salariul directorilor generali din intreprinderile mici si mijlocii si de 40 de ori mai mare decat salariul mediu al unui angajat dintr-o functie generala de conducere (angajat tip white collar). In Romania, spre exemplu, compensatia in numerar incluzand bonusul, pentru un director general intr-o companie de 200-300 de angajati este de 116,300 euro brut pe an”, se arata in studiul citat.

Dimensiunea responsabilitatii este factorul cheie pentru remunerarea directorilor.

1,35 milioane euro pe an, la atat se ridica media globala a pachetului salarial in numerar a unui executiv de top dintr-o corporatie cu peste 100,000 de angajati este. Aceasta valoare este relativ egal impartita intre salariul de baza (660,000 euro) si bonusul pe termen scurt (690,000 euro). Salariul de baza a crescut cu 5.5% comparativ cu anul trecut, totalul remuneratiei in numerar care include si bonusul a crescut cu 3.4%.

“Dimensiunea responsabilitatii este factorul cheie pentru remunerarea directorilor”, afirma Conrad Pramboeck, Seful Serviciului de Consultanta in materie de compensatii si beneficii si project manager-ul acestui studiu.

Studiul a fost realizat de firma de executive search Pedersen & Partners, printre 1.700 de directori din 330 de companii din 17 tari.

Executivii de top din cadrul acestui studiu sunt directori generali si membrii de board ale unor companii internationale cu 129,000 de angajati, o cifra de afaceri de 40 miliarde de euro si profituri medii de 3.9 miliarde euro. Aceste corporatii constituie elita globala a companiilor de scara mare care au reusit, individual, in ultimul an, sa-si sporeasca cifra de afaceri si profiturile in medie cu 6%.

De asemenea, in aceasta perioada au creat peste 1,5 milioane de locuri de munca si si-au majorat numarul angajatilor in medie cu 3,5%.

Diferentele regionale in salariile directorilor

Pachetul salarial total pentru un executiv de top dintr-o corporatie mare este foarte similar in majoritatea tarilor occidentale. Remuneratia acestora, care cuprinde bonusul pe termen scurt, se situeaza intre 1,3 si 1,4 milioane de euro pe an.

Aditional compensatiei in numerar, executivii de top americani au beneficiat de stimulente de termen lung, in cea mai mare parte actiuni, evaluate la 393,100 euro, in medie. Managerii europeni au primit actiuni in valoare de 76,500 euro, in medie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri