Guvernul va relua dialogul cu sindicalistii de la Metrorex si va incerca sa rezolve acele revendicari care pot fi acceptate, dar nu va mai fi de acord ca toate afacerile metroului sa fie intermediate de firma sindicatului, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a cerut atat ministrului Transporturilor, cat si ministrului Muncii si ministrului delegat pentru Buget sa discute din nou cu sindicalistii de la Metrorex, miercuri, dupa sedinta de guvern.

"Ei voi salarii mai mari, noi platim 800 de milioane subventii de la toti cetatenii Romaniei pentru metrou. Ce se poate face, facem, dar in acelasi timp nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma-sindicat. Asta nu se mai poate si, daca asta e supararea, pe asta nu o putem indrepta. Firma sindicatului care intermediaza toate activitatile metroului, asta nu se mai poate. Sa le spuneti si din partea mea, eu le-am spus direct, s-au suparat pe mine, sa se supere si pe dumneavoastra, dar cred ca trebuie sa punem punct", a spus Ponta ministrilor in sedinta de guvern.

Peste 3.000 de sindicalisti au plecat in mars din Piata Victoriei, pe traseul Calea Victoriei - Podul Natiunile Unite - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii, pana in Piata Constitutiei, intr-un protest organizat de Federatia Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - Romania", scrie Mediafax.

Protestul are loc la o zi dupa greva de avertisment de la metrou. Angajatii de la metrou au oprit activitatea marti dimineata, intre orele 04.00 si 06.00.

Citeste si:
Manescu: Cred ca se va stinge conflictul de la metrou
Manescu: Cred ca se va stinge...

Sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB.

Liderul sindical a precizat ca la greva generala de la metrou se vor solidariza si sindicatele de la RATB, astfel ca in 30 septembrie traficul public in Capitala va fi blocat pana la ora 16.00.

Conducerea Metrorex a solicitat, luni, salariatilor sa renunte la greva, precizand ca administratia a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca.

Citeste si:
Protest in Piata Victoriei: Urmeaza sa intre efectivele de jandarmi
Purtatorul de cuvant al...

Ministerul Transporturilor a anuntat, in 5 septembrie, ca dezaproba intentia sindicatelor de la metrou de a intra in greva generala si a cerut Metrorex solutii de rezolvare imediata a revendicarilor angajatilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Sindicalistii Metrorex i-au cerut lui Ponta o audienta