Cora intra in Ploiesti cu o investitie de peste 6 mil. euro

Reteaua franceza de retail Cora a deschis joi un hipermarket la Ploiesti, prima unitate din acest oras si a 12-a la nivel national, in urma unei investitii de 6,1 milioane euro, scrie Mediafax.

Magazinul are o suprafata de 6.700 mp si este situat in centrul comercial AFI Palace.

Potrivit directorului general al cora Romania, Philippe Lejeune, magazinul din Ploiesti are aproape 400 de angajati.

Anul acesta, Cora a mai inaugurat un centru comercial la Constanta, care cuprinde o galerie comerciala si un hipermarket, in urma unei investitii de 58 milioane euro. In plus, reteaua detine patru hipermarketuri in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Pentru anul viitor, Cora are in plan alte doua proiecte, un nou hipermarket in Bucuresti, in centrul comercial Victoria City, unde investitia va fi pana in 10 milioane de euro, si inceperea constructiei centrului comercial din Brasov (investitiei de circa 70 milioane euro - n.r.), potrivit responsabilului de PR al companiei, Ana Maria Florea.

Citeste si:
Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?
Mașini electrice second-hand...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Ea a precizat ca intr-o luna va fi lansat oficial si magazinul online coradrive.ro.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat anul trecut ca impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro grupului Louis Delhaize pentru construirea de hipermarketuri Cora in Romania.

Cora Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei (359 milioane euro), in crestere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a doua noi magazine. In schimb, profitul net al retailerului a scazut anul trecut cu 38,5%, la 24,5 milioane lei (5.5 milioane euro).

Citeste si:
Situație critică în Prahova! 12 focare COVID-19 sunt active în județ
Un focar de COVID-19,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri