Compania daneza Vestas Wind Systems va furniza 36 de turbine pentru un parc eolian de de 108 MW dezvolat de compania germana STEAG in judetul Contanta.

Contractul incheiat cu STEAG include si un acord de mentenanta pe perioada de 10 ani. Livrarile vor incepe in aprilie, iar parcul Crucea Nord va deveni operational pana la sfarsitul anului 2014, urmand sa acopere consumul casnic de electricitate pentru peste 550.000 de persoane in Romania, se arata intr-un comunicat al Vestas, noteaza Mediafax.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat in august ca analizeaza un imprumut de 68 milioane de euro pentru constructia si functionarea parcului eolian, costurile totale ale proiectului fiind estimate la pana la 192 milioane de euro. Restul finantarii va fi asigurat de STEAG si alte institutii financiare.

Investitorul german este controlat de un consortiu de sapte companii de utilitati din Germania, care au impreuna o participatie de 51%. Restul actiunilor se afla in posesia companiei Evonik Industries.

STEAG are ca obiect de activitate planificarea, constructia si operarea de centrale electrice cu eficenta ridicata, folosind combustibili fosili sau surse regenerabile. Compania a derulat proiecte in peste 60 de tari si are active operationale de 9.400 de MW, din care 7.700 de MW in Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri