Erste Bank are rolul de aranjor principal mandatat, acordand o finantare de 49 milioane euro alaturi de BERD intr-o structura paralela de credit la termen, in timp ce BCR asigura o facilitate de credit de 27 milioane euro pentru a asigura necesarul de finantare pe parcursul procedurilor de recuperare a TVA.

De asemenea, Erste Bank indeplineste rolul de agent de sindicalizare si securitate, precum si de furnizor unic al acoperirii riscului pentru beneficiarul imprumutului. Facilitatea de credit comercial oferita de Erste Group beneficiaza de acoperire din partea agentiei daneze de asigurare a creditelor de export Eksport Kredit Fonden.

Imprumutul sindicalizat are o scadenta de 14 ani, inclusiv perioada de constructie, si prezinta diverse elemente de finantare structurata.

Citeste si:

Crucea Wind Farm S.A. este detinuta integral de STEAG GmbH, unul dintre cei mai importanti producatori de energie din Germania.

’’Suntem bucurosi sa vedem concretizarea tranzactiei pentru parcul eolian Crucea Nord. Acesta este primul nostru proiect in Romania si este rezultatul unei colaborari foarte bune dintre STEAG si EBRD, EKF, Erste, BCR’’, a declarat Michael Baumgärtner, CFO STEAG GmbH.

Costurile totale ale investitiei se ridica la aproximativ 200 milioane euro. Parcul eolian Crucea Nord va fi format din 36 de turbine eoliene de cate 3 MW, furnizate de producatorul danez de turbine Vestas. Vestas Romania si EnergoBit sunt contractorii care vor furniza celelalte elemente ale infrastructurii parcului eolian. Constructia parcului eolian se afla intr-un stadiu avansat, acesta fiind programat sa intre in exploatare comerciala la sfarsitul anului 2014.