Tinerii antreprenori trebuie sa isi pune in practica ideile intr-un mod cat mai structurat pentru a performa in business, iar esecul nu trebuie considerat o drama, ci o rampa de lansare in atingerea succesului, a declarat trainerul Lucia Manole, Human capital strategist in cadrul Mind Master, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, difuzata in direct pe wall-street.ro si la Radio Lynx.ro si moderata de Claudiu Vrinceanu.

"Principalele nevoi ale tanarului antreprenor pornesc inainte de a-si construi businessul si sunt legate de lucrurile pe care trebuie sa le stie pentru a functiona la inceput. Oricat de mica ar fi compania, ea trebuie sa functioneze de asa natura incat antreprenorul sa faca lucrurile structurat, chiar daca este vorba despre o singura persoana. Trebuie sa indeplineasca roluri multiple, om de HR, om de juridic, de contabilitate, de vanzari", a explicat Lucia Manole.

Lucia Manole este trainer in cadrul Atelierelor de Antreprenoriat, un proiect de educatie la care puteti participa daca va inscrieti aici.

Potrivit acesteia, diferenta dintre un om de succes si un altul fara rezultate remarcabile sta in implementarea in mod structura a ideilor, dupa o schema logica.

"Daca nu se intampla asta este mai complicat, pentru ca strucura te ajuta sa vezi unde gresesti si poti indrepta", a subliniat Manole.

Chiar si asa, esecul poate sa apara, insa nu trebuie sa fie considerat de catre antreprenorul aflat la inceput de drum drept finalul in business.

"Cultura esecului se construieste in momentul in care antreprenorii constientizeaza ca este chiar sanatos sa greseasca, ca sa invete din asta. Esecul nu este o drama, nu este finalul unei companii, ci este o lampa de lansare. Esecul este cel care te face sa creezi, pentru ca te pune intr-un loc si o situatie in care consideri ca nu mai ai iesire, si atunci incepi sa creezi", a adaugat trainerul.

Mai mult, potrivit acesteia, in antreprenoriat, mai cu seama decat in alte domenii, creativitatea este foarte importanta, pentru ca o idee buna poate genera cresteri spectaculoase in companie.

O alta calitate extrem de importanta in antreprenoriat este, in opinia Luciei Manole, capacitatea de anticipare, abilitate care poate salva un business de la esec.

"Daca un antreprenor are capacitatea de a anticipa, poate genera o alternativa pentru businessul sau pentru a impiedica ceea ce el poate considera a fi esec in companie. Asta nu inseamna ca antreprenorul trebuie sa renunte la pasiunea sa, ci doar sa devieze si sa reformuleze businessul asa incat sa para altceva, cand de fapt este doar o alternativa la varianta initiala", a afirmat Manole.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri