Transavia, cel mai mare producator de carne de pasare din Romania, a ajuns la un nivel la care se mai poate dezvolta doar prin achizitii sau investitii de la zero, a declarat directorul general si proprietarul companiei, Ioan Popa, adaugand ca producatorul a fost profitabil in fiecare an, scrie Mediafax.

"Compania a facut profit in fiecare an, destul de substantial. In fiecare an am facut investitii si nu ne-am dus toti banii acasa pe care i-am realizat din profit. Suntem in situatia in care nu ne mai dezvoltam foarte spectaculos, la ora actuala marimea unitatii noastre este de a unui modul european, intre 50.000 si 60.000 de tone de carne. Daca am vrea sa mai crestem ar trebui sa mai facem achizitii sau sa facem o alta investitie de la zero, mai mica sau mai mare", a spus Popa, fara a da mai multe detalii.

In ultimii sapte ani, Transavia a realizat investitii de peste 60 milioane de euro.

Planul de investitii al Transavia pentru acest an, derulat cu fonduri proprii, a depasit 8 milioane euro si a cuprins modernizarea a trei ferme de pasari, un depozit frigorific de carne, achizitionarea de masini pentru transportul de marfa si utilaje agricole pentru fermele vegetale.

Seful companiei a aratat ca in 2014 Transavia va continua investitiile in tehnologia procesului de productie si in comunicare.

De asemenea, Popa estimeaza cresterea afacerilor si profitului in acest an.

"In 2013 afacerile sunt in crestere cu 8-10% si profitul este in crestere. (...) In cei 23 de ani de existenta pe piata, Transavia nu a avut nicio problema. Lucram profitabil pentru ca am stiut sa nu ne indatoram prea mult si ne-am respectat partenerii", a aratat Popa.

Anul trecut, Transavia a avut afaceri de 426,9 milioane lei (95,8 milioane euro), in crestere cu 19% fata de 2011, si un profit net de 33,7 milioane lei (7,5 milioane euro), cu 28% mai mare.

In ceea ce priveste exporturile, acestea au reprezentat circa 15% din afaceri si au avut ca destinatie tari precum Marea Britanie, Franta, Spania si Croatia.

"De 30 de ani de cand cresc pasari, vanzarile au mers mai greu, viteza de rotatie a carnii s-a schimbat, dar am incheiat contracte cu parteneri europeni si ne-am extins pietele", a spus Popa.

Grupul de companii Transavia, din care face parte si Avicola Brasov, produce peste 50.000 de tone de carne pe an in unitati de productie in Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere a puilor de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale si are peste 1.500 de angajati.

Potrivit directorului general al companiei, Transavia detine 20% din piata romaneasca de carne de pasare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri