Autoritatea britanica pentru Alimentatie (FSA) a comunicat ca produsul a fost fabricat in Romania, in ianuarie 2013, fiind comercializat in lanturile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) si Quality Save, relateaza Mediafax.

In timpul unui control de rutina, in conservele etichetate drept "vita" au fost descoperite cantitati de carne de cal in proportie cuprinsa intre 1 si 5%.

Scandalul carnii de cal a revenit inca de la finalul lunii august, atunci nefiind insa vorba de o etichetare gresita ci de carne improprie consumului.

Citeste si:

La aceea data s-a anuntat ca filiera carnii de cal este afectata din nou de un trafic, in Europa, cu carne improprie consumului, care ar viza cel putin 3.000 de cai, dupa scandalul lasagnei cu carne de cal din iarna, relateaza AFP.

"Apreciem la 3.000 numarul cailor exportati de filiera vizata", a declarat pentru AFP procurorul Brice Robin, precizand ca o procedura judiciara a fost lansata la sfarsitul lui iunie, de catre autoritatile in domeniul sanatatii din Marsilia, competente in trei regiuni in sudul Frantei.

In iarna, intreaga Europa a fost cuprinsa de un scandal legat de etichetarea eronata, mai multe produse continand carne de cal desi era promovate ca fiind de vita.