Cea mai ravnita companie din lume pentru un loc de munca este doborata acum de confesiunile angajatilor. Parerile care blameaza Google au fost publicate pe Quora, sub anonimat, potrivit Business Insider.

„Cel mai nasol la Google, pentru cei mai multi oameni, este ca ei sunt supracalificati pentru jobul lor Google are un nivel foarte mare de angajare datorita puterii brandului, salariului si primelor si mediului de lucru pozitiv. Asa ca aleg cei mai straluciti candidati, chiar si pentru pentru functii inferioare”, comenteaza un angajat al gigantului Google.

Un alt angajat sustine ca multi absolventi ai universitatilor din top 10 au acceptat sa ofere suport tehnic pentru reclamele Google, sa elimine manual clipurile care incalca politicile YouTube sau sa testeze culoarea unui buton pe site.

Multi ingineri sunt aroganti

„Din pacate, in ciuda opiniei generale, cred ca inginerii Google sunt in mare parte mediocri. Si cu multa aroganta, bineinteles. Toti cred ca sunt mai buni decat colegii lor. Este cu adevarat dificil sa discuti cu ei o problema pana nu te considera prieten. Discutiile obiective sunt destul de rare, pentru ca toti isi urmaresc doar propriile interese si nu sunt interesati de parerile celorlalti, decat daca este vorba de sefi”, a comentat un alt angajat al marii corporatii.

Google este atat de mare, incat nu ai nici un impact in companie

Asa sustine un fost angajat care a lucrat la Google timp de trei ani si pentru care „a fost destul de greu sa renunt, dar a existat un factor major care m-a determinat sa iau decizia: impactul pe care l-as fi putut avea asupra companiei era minim”. In opinia lui, Google este „o masinarie incredibila care scoate bani datorita AdWords”.

Managementul de mijloc este mediocru

„Ei nu stiu cum sa-si inspire angajatii si se bazeaza ca numele si reputatia Google fac asta in locul lor”, subliniaza o alta persoana care a lucrat la compania americana.

Alte nemultumire destanuite de fosti sau actuali angajati Google vorbesc despre spatiile mici din birouri, unde lucreaza cate trei sau patru persoane sau manageri care impart acelasi birou. „Cu tot acest spatiu deschis pentru mancare, jocuri, TV, discutii etc, este absolut greu sa gasesc un loc linistit in care sa ma pot concetra”, spune un angajat nemultumit de conditiile de la Google.

Iar in sediul din Zurich, exista o incapere linistita unde „poti sa pierzi timpul de munca uitandu-te la pestii care fac chestii de peste”, comenteaza alt utilizator pe Quora despre viata la Google.

Alti angajati se plang ca unii colegi „beau la orice ora, socializeaza constant, joaca jocuri si fac orice ca sa nu munceasca”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri