Directorul financiar, Dariusz Rychert, a fost pus sub arest la sediu, dupa o ampla perchezitie in grupul IKEA din Franta, cu sediul in orasul Plaisir din Ile-de-France.

Angajatii sustin ca IKEA a apelat la serviciile unei companii de securitate pentru a obtine in mod ilegal informatii despre personal si clienti. Totodata, au fost confiscate calculatoare si documente digitale.

Aceasta operatiune, confirmata de reprezentantii companiei si de surse juridice, face parte dintr-o ancheta inceputa in martie 2012 impotriva retailerului de mobila acuzat de supraveghere ilegala. Atunci au fost pusi sub acuzare directorul departamentului pentru gestionarea riscului si subalternul sau, noteaza Le Parisien.

Anul trecut, o fosta angajata a companiei a declarat ca i s-a cerut sa realizeze profilurile unor colegi de-ai sai si sa pastreze informatia pe un USB, insa sa nu descarce aceste informatii pe vreun computer din companie, “pe motive de securitate”, scrie France 24. Ea a precizat ca a refuzat aceasta propunere, motiv pentru care a fost concediata.