Wall-Street.ro a premiat in oglinda doua generatii de business, cea experimentata si cea noua. Aflati castigatorii la categoria "Tranzactia Anului".

Gala wall-street.ro a fost organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Euro Insol, EY si Alpha Bank.

Premiul “Tranzactia anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Kinecto – Aegis Media. La aceasta categorie a mai fost nominalizat Avocatnet – 3TS.

Reteaua globala de media si comunicare digitala Aegis Media a achizitionat Kinecto, una dintre cele mai mari agentii de digital din Romania, parte din grupul de comunicare Tempo Creative Group, in prima parte a acestui an.

Compania a avut afaceri de peste 4 mil. lei in 2011.

Citeste si:
Ce venituri si profit au generat principalele agentii digitale din .ro
Ce venituri si profit au...

Kinecto a fost fondata in 2002 de catre Radu Ionescu si Martin Stobbs, compania fiind printre primele agentii digitale de pe piata locala. Initial, agentia s-a concentrat pe activitati de email marketing. Din 2008, Kinecto a devenit parte din Tempo Creative Group, dupa ce Dragos Grigoriu a devenit proprietarul a 50% din actiuni in urma exitului lui Stobbs.

“Cand am inceput, in 2002, estimam un exit, in varianta pesimista, in trei ani. Am inceput primele discutii dupa cinci ani, dar exitul s-a intamplat dupa 11. Lucrurile nu se intampla mereu cum le estimezi initial. Nu stiam atunci ce inseamna un exit, mi-am dorit sa am o companie care sa fie cunoscuta in piata, dar nu sa ies la pensie din ea”, a declarat anterior Radu Ionescu (foto), fondatorul si directorul general al Kinecto.

Premiul “Tranzactia anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de Avangate – Francisco Partners, care a concurat cu Bricostore-Kingfisher si Raiffeisen Bank - Citibank Romania.

Carmen Sebe, COO Avangate, a ridicat premiul inmanat de avocatul Gabriel Zbarcea (foto principal).

Citeste si:
2Checkout angajeaza peste 50 de specialisti in 2019
2Checkout angajeaza peste 50...

Avangate, companie fondata de omul de afaceri Radu Georgescu (foto jos) si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a fost achizitionata de catre Francisco Partners, unul dintre cele mai puternice fonduri de private equity din Statele Unite axate pe tehnologie.

Pornind de la investitia romaneasca initiala, Avangate a cunoscut o crestere rapida, atragand peste 3.000 de producatori de software si servicii cloud din peste 100 de tari. In ultimii cinci ani, compania si-a extins prezenta in Statele Unite si Asia.

Avangate a fost infiintata in 2005, ca divizie a Gecad ePayment (actuala PayU) si furnizeaza companiilor de software solutii si servicii pentru a-si comercializa produsele online, precum si pentru a-si administra reteaua de distributie. Fondatorul companiei este omul de afaceri roman Radu Georgescu.

In 2011, Avangate a primit o investitie de circa 4 mil. de euro de la fondul de investitii 3TS Capital Partners. In urma tranzactiei, acestia din urma au cumparat un pachet minoritar de actiuni. San Francisco Partners au achizitionat integral atat participatia 3TS, cat si pe cea a lui Radu Georgescu.

Citeste si:
Vicepresedintele CJ Prahova Radu Ionescu a fost arestat preventiv
Vicepresedintele CJ Prahova...

Aflati si cine sunt ceilalti castigatori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
2019 - Gala "30 de ani de capitalism", proiectul anului pe Wall-Street
Setari Cookie-uri