"Am investit 105 milioane de euro in total, in finantare si equity, in proiectul Solaris. In toate cele trei parcuri fotovoltaice de 90 MW construite in Romania s-au investit aproximativ 170 de milioane de euro. Vom continua investitiile, in prezent intentionam sa construim inca 200 de MW in patru sau cinci proiecte din Romania", a declarat, intr-un comunicat, directorul de dezvoltare al Energiaprima, Antonello Amoroso, potrivit Mediafax.

Avand in vedere ca pentru instalarea unui MW in panouri fotovoltaice costurile se ridica la 1,55 milioane euro, constructia celor 200 MW ar presupune o investitie de 310 milioane de euro.

Parcul fotovoltaic Solaris din localitatea Livada, judetul Satu Mare, a fost realizat de firmele Bester Generacion, Energiaprima si Stargreen Consulting.

Citeste si:

Unitatea se intinde pe 135 de hectare de teren si produce 67.000 MWh pe an, se arata in comunicat. Capacitatea instalata in centrale fotovoltaice a ajuns anul trecut la aproape 1.000 MW, fata de 49 MW la sfarsitul luni 2012, echivalentul a 5% din totalul unitatilor de productie a energiei din Romania, de 20.000 MW.

Potrivit datelor firmei, Energiaprima se concentreaza pe Romania si Polonia in privinta constructiei de parcuri fotovoltaice.