Firma italiana Energiaprima, care a investit, alaturi de parteneri, 105 milioane de euro in constructia unui parc fotovoltaic de 57 MW in judetul Satu Mare, vrea sa se implice in realizarea altor proiecte solare de inca 200 MW, investitie de peste 300 milioane de euro.

"Am investit 105 milioane de euro in total, in finantare si equity, in proiectul Solaris. In toate cele trei parcuri fotovoltaice de 90 MW construite in Romania s-au investit aproximativ 170 de milioane de euro. Vom continua investitiile, in prezent intentionam sa construim inca 200 de MW in patru sau cinci proiecte din Romania", a declarat, intr-un comunicat, directorul de dezvoltare al Energiaprima, Antonello Amoroso, potrivit Mediafax.

Avand in vedere ca pentru instalarea unui MW in panouri fotovoltaice costurile se ridica la 1,55 milioane euro, constructia celor 200 MW ar presupune o investitie de 310 milioane de euro.

Parcul fotovoltaic Solaris din localitatea Livada, judetul Satu Mare, a fost realizat de firmele Bester Generacion, Energiaprima si Stargreen Consulting.

Unitatea se intinde pe 135 de hectare de teren si produce 67.000 MWh pe an, se arata in comunicat. Capacitatea instalata in centrale fotovoltaice a ajuns anul trecut la aproape 1.000 MW, fata de 49 MW la sfarsitul luni 2012, echivalentul a 5% din totalul unitatilor de productie a energiei din Romania, de 20.000 MW.

Potrivit datelor firmei, Energiaprima se concentreaza pe Romania si Polonia in privinta constructiei de parcuri fotovoltaice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri