Fondul de investitii Resource Partners a cumparat World Class

Fondul de private equity Resource Partners a preluat, alaturi de trei manageri ai companiei, pachetul majoritar (71%) din reteaua de centre de fitness World Class, a confirmat pentru wall-street.ro Dan Farcasanu, director de investitii la Resource Partners.

"Negocierile au inceput la jumatatea anului trecut, iar tranzactia a fost semnata vineri, 28 februarie ", spune Dan Farcasanu, cel care anterior a lucrat in cadrul altor doua fonduri de private equity relevante, Carlyle si GED Capital.

Resource Partners, companie ce administreaza fonduri de private equity axate pe Polonia si Romania, a cumparat pachetul majoritar din World Class de la fondul norvegian de investitii NorgesInvestor, iar Dumitru Iulian Velenza si Maria Andreea Velenza raman in continuare actionari in companie.

"Ne vom concentra pe Romania si vom extinde reteaua World Class in Bucuresti si in alte orase din tara", au spus oficialii Resource Partners.

Valoarea tranzactiei este confidentiala, insa alte deal-uri din regiune cu active care constau in centre de fitness au fost evaluate cu un multiplu de EBITDA de 8. Nivelul EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) obtinut in 2013 de operatiunile World Class este de aproximativ doua milioane de euro, ceea ce rezulta, potrivit calculelor wall-street.ro, ca o evaluare onesta a companiei se cifreaza la aproximativ 16 milioane de euro.

Citeste si:
Trei angajaţi și doi clienți ai World Class au fost depistaţi cu...
Trei angajaţi și doi clienți...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Conform informatiilor apropiate situatiei, tranzactia a constat, pe langa achizitia de catre Resource Partners, si intr-un proces de management buy-out (preluare de catre manageri). Cei trei executivi, proaspat actionari minoritari ai World Class Romania, sunt Mikael Fredholm, CEO World Class International, Milan Mirkovic, director de dezvoltare, si Gabriel Vasilescu, director de operatiuni al companiei.

Casa de investitii Capital Partners a oferit in aceasta tranzactie consultanta financiara managementului companiei, iar asistenta juridica a fost acordata fondului de investitii Resource Partners de catre avocatii RTPR Allen & Overy. Fondul norvegian de investitii NorgesInvestor a fost asistat juridic de casa de avocatura suedeza Magnusson.

World Class are o retea de 11 centre de fitness (9 in Bucuresti si cate unul in Timisoara si Cluj-Napoca), iar suma medie alocata de clienti variaza intre 500 si 1.500 de euro pe an, insa sunt si clienti care platesc aceste sume intr-o luna.

Potrivit ultimelor informatii finanicare disponibile, reteaua World Class a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 32,3 mil. lei (cca. 7,4 mil. euro) si un profit net de 2,63 mil. lei (cca. 600.000 euro). Reteaua avea la momentul respectiv aproximativ 114 angajati.

Citeste si:
World Class vrea sa deschida 7 sali de fitness pana la finalul anului
Dan Farcasanu, Resource...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri