TRANZACTIE. Fondul de investitii Resource Partners isi mareste participatia la World Class

Fondul polonez de private equity Resource Partners detine 100% din actiunile retelei de centre de fitness World Class, dupa ce a preluat restul de actiuni (29%) de la ceilalti actionari ai companiei.

Tranzactia vine la trei luni dupa ce fondul de investitii preluase, alaturi de manageri ai companiei, 71% din World Class.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionari in companie erau, anterior tranzactiei, Iulian Velenza (25%) si Maria Velenza (4%).

“Am decis sa crestem detinerea in World Class Romania pentru ca suntem impresionati de potentialul de crestere a companiei si de echipa noastra de management. Suntem pregatiti sa ajutam compania pentru o crestere organica si prin achizitii pe piata centrelor de fitness, aflata in crestere rapida”, a declarat Dan Farcasanu, director de investitii in cadrul Resource Partners.

Valoarea tranzactiei este confidentiala, insa alte deal-uri din regiune cu active care constau in centre de fitness au fost evaluate cu un multiplu de EBITDA de 8. Nivelul EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) obtinut in 2013 de operatiunile World Class este de aproximativ doua milioane de euro, ceea ce rezulta, potrivit calculelor wall-street.ro, ca o evaluare onesta a companiei se cifreaza la aproximativ 16 milioane de euro.

Citeste si:
World Class vrea sa deschida 7 sali de fitness pana la finalul anului
Dan Farcasanu, Resource...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Potrivit anuntului oficial de pe site-ul Resource Partners, fondul de investitii si actionarii World Class au fost consiliati juridic de catre RTPR Allen&Overy, respectiv TSAA.

World Class are o retea de 11 centre de fitness (9 in Bucuresti si cate unul in Timisoara si Cluj-Napoca), iar suma medie alocata de clienti variaza intre 500 si 1.500 de euro pe an, insa sunt si clienti care platesc aceste sume intr-o luna.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri