CFR Calatori vrea sa imprumute 100 de milioane lei pentru refinantarea unor linii de credit

CFR Calatori vrea sa imprumute 100 milioane lei, pentru un an, cu scopul refinantarii unor linii de credit, potrivit unui anunt al companiei, relateaza Mediafax.

Contractul este impartit in patru loturi, valoarea liniilor de credit aferente fiind cuprinsa intre 23 milioane lei si 27 milioane lei.

Durata acordului va fi de 12 luni de la data atribuirii contractului, cu o valoare totala estimata la 9,77 milioane lei, fara TVA, si finantat de companie din surse proprii.

Imprumuturile vor fi contractate prin negociere, pentru pretul cel mai scazut.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 aprilie.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre creditele garantate de stat în cazul...
Ce trebuie să știi despre...

Totodata, Ministerul Finantelor va acorda CFR Calatori un imprumut din Trezorerie de 579 milioane lei, cu termen de rambursare 27 noiembrie, pentru plata restantelor la CFR SA consemnate la finele anului trecut, operatorii feroviari de transport calatori urmand sa primeasca si carburanti din rezerva de stat.

Decizia a fost luata saptamana trecuta de Guvern, prin ordonanta de urgenta.

Agentia de presa a anuntat recent, prezentand ultima scrisoare de intentie convenita cu Fondul Monetar International, ca Executivul isi asuma includerea in tinta de deficit pentru primul trimestru a unui imprumut din Trezorerie pentru CFR Calatori, pentru reducerea arieratelor. Acest imprumut urmeaza sa fie inregistrat drept cheltuiala bugetara, la prima rectificare a bugetului pe acest an.

Citeste si:
Statul trebuie sa imprumute anul acesta 87 miliarde de lei
Statul trebuie sa imprumute...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri