Bancpost a castigat licitatia de finantare organizata de aeroportul Timisoara, unul dintre aeroporturile strategice din Romania, al treilea ca numar de pasageri si al doilea din tara din punct de vedere al dotarilor tehnice, se arata intr-un comunicat al bancii, informeaza Mediafax.

"Parteneriatul cu Bancpost va sprijini activitatea curenta a aeroportului pentru urmatorii 3 ani, o perioada de dezvoltare in care ne-am propus obiective ambitioase precum diversificarea contractelor cu companiile aeriene, cresterea numarului de pasageri, deschiderea de noi rute, precum si investitii in infrastructura. Anul acesta avem in plan si intocmirea documentatiilor necesare pentru dezvoltarea transportului intermodal de marfa, precum si extinderea halei cargo. Astfel, linia de finantare contractata ne va permite continuitatea activitatii curente, optimizarea costurilor si concentrarea pe implementarea strategiei de dezvoltare pentru a atinge cu succes obiectivele setate", a declarat in comunicat Iulian Daniel Idolu, director general al aeroportului.

Aeroportul opereaza prin intermediul a doua terminale, cel intern, cu o capacitate de procesare de 700 de pasageri pe ora si trei porti de imbarcare si cel international, cu o capacitate de procesare de 800 pasageri/ora si noua porti de imbarcare.

Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara a inregistrat anul trecut un trafic de 735.469 pasageri, in crestere cu 4,8%, la un numar de 10.293 de zboruri, cu 1.000 mai putine fata de nivelul inregistrat in 2013. In prezent, aerogara are 16 destinatii importante din Europa, dintre care doua aeroporturi (Bucuresti si Munchen) ofera si zboruri de conexiune.

Citeste si:

In ceea ce priveste traficul de marfa, in cursul anului trecut s-a inregistrat o crestere de 21% fata de anul precedent, fiind procesate 1.937 tone. Aerogara se asteapta la o crestere a traficului de pasageri in 2015, in acest an urmand sa fie lansate si destinatii noi.

Transportul aerian din Romania a crescut cu 3,5% in 2013, la 10,01 milioane pasageri, potrivit datelor Eurostat. Peste 8 milioane de pasageri au calatorit in tari din Uniunea Europeana, 1,25 milioane calatori au zburat in spatiul extracomunitar, in vreme ce traficul intern a insumat 560.000 de pasageri.

Aeroportul Traian Vuia din Timisoara este al treilea din Romania ca numar de pasageri, dupa Henri Coanda (Bucuresti) si Avram Iancu (Cluj).