Francezii de la Alstom vor sa faca din Romania un hub regional de dezvoltare: pregatesc angajari si investitii

Alstom, producator de componente pentru industria transporturilor, a energiei si a retelelor (Grid), are in plan dezvoltarea pe plan local in urmatorii trei ani si transformarea operatiunilor locale in activitate cu importanta regionala ridicata.

Compania, care numara in Romania peste 1.000 de angajati si detine patru entitati juridice specializate in industriile Infrastructure, General Turbo, Transport si Grid (retea), vrea ca pana in 2017 sa mareasca numarul de ingineri specialisti IT care lucreaza pentru Alstom la nivel local.
“Ne propunem sa crestem numarul de ingineri IT in Romania, urmand sa dublam numarul acestora si sa depasim pragul de 100 de specialisti in domeniu. Vrem de asemenea extinderea operatiunilor in asa fel incat Romania sa devina un hub regional care sa deserveasca pietelor catre care exportam, printre care se numara Africa, Orientul Mijlociu, dar si in celelalte zone ale Europei. Urmarim noi oportunitati pentru activitatea companiei pe baza experientei acumulate in cei 20 de ani de activitate locala si mizam pe expoturi”, a declarat in cadrul unui eveniment de presa Gilbert Porcherot (foto), presedintele Alstom Romania, manager numit la carma operatiunilor locale in cursul anului trecut.
In prezent, 90% din activitatea companiei este orientata catre export.
Alstom isi propune sa dezvolte centrul regional in special pentru divizia NMS (Network Management Solutions, iar cea mai mare parte a investitiilor bugetate in urmatorii ani se vor indrepta in achizitia de noi echipamente si in pregatirea personalului.
“Vom derula o serie de investitii care ne vor ajuta sa devenim un centru important in domeniul semnalizarii, in transport”, a completat presedintele Alstom Romania.

Afaceri de 80 mil. € in 2012

Potrivit reprezentantului Alstom in Romania afacerile grupului la nivelul anului 2012 s-au ridicat la circa 80 de milioane de euro, peste 50% din venituri provenind de la divizia de transport.
“Avem un business stabil in Romania si derulam o serie de proiecte importante in domeniu. Printre cele mai importante se numara lucrarile la instalatia de dusulfurare a Unitatii 4 a termocentralei Rovinari, precum si la instalatiile de desulfurare ale Unitatilor 1 si 2 ale termocentralei Craiova 2, contractul de mententanta semnat in 2004 cu Metrorex pentru o perioada de 15 ani sau contractele cu CFR pentru segmentele Coslariu-Micasasa sau Simeria-Vintu de Jos”.
Printre cei mai importanti clienti ai Alstom in Romania se numara Metrorex si CFR (transport), Complexul Energetic Oltenia (energie) sau Transelectrica (retea).
Gilbert Porcherot, in varsta de 60 de ani, s-a alaturat companiei Alstom in anul 1977, iar din luna mai a anului trecut a fost numit presedinte al companiei pentru Romania, Bulgaria si Moldova.
Porcherot s-a nascut in Franta si detine o diploma de inginer de la Institutul National Politehnic din Grenoble.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri