Lukerg face parc eolian in Galati, cu un credit de 67 mil. euro

Lukerg Renew, un joint venture intre Lukoil (Rusia) si ERG Renew (Italia), a incheiat un acord cu Raiffeisen Bank International (Austria) si ING Bank (Olanda) pentru un credit de 67 milioane euro, pe o perioada de 11 ani, destinat finantarii proiectului eolian de 70 MW Gebeleisis din zona Galati.

Contractul a fost incheiat prin subsidiara Corni Eolian a Lukerg Renew, se arata intr-un comunicat publicat miercuri de compania italiana ERG Renew. Raiffeisen si ING Bank sunt aranjori principali mandatati ai imprumutului, se spune in comunicat.

Lukerg Renew a preluat anul trecut, de la compania daneza Vestas, parcul eolian Gebeleisis din zona Galati, cu o capacitate totala de 70 MW, pentru 109,2 milioane euro. Proiectul din zona Galati este operational din luna februarie a anului trecut, functionand cu 35 de turbine a cate 2 MW. Productia medie anuala a unitatii este estimata la peste 165 GWh, informeaza Mediafax.

Lukerg Renew este un joint venture intre divizia Lukoil Ecoenergo a grupului petrolier Lukoil, din Rusia, si ERG Renew, din Italia. Compania a mai cumparat, in 2012, de la compania italiana Inergia, un proiect de 84 MW in judetul Tulcea, compus din 3 grupuri de turbine eoliene situate in localitatile Dorobantu, Topolog si Casimcea.

Citeste si:
[FOTO] In vizita la cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa
FOTO In vizita la cel mai...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...
Sursa foto: Turbine eoliene/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri