Intrebat intr-o conferinta de presa la Medias de ce au fost schimbati unii membri ai Consiliului de Administratie al Tarom, ministrul Dan Sova a raspuns ca acest organism de conducere "a fost schimbat integral", scrie Mediafax.

"A fost schimbat integral Consiliul de Administratie de la Tarom. A fost respins integral planul de administrare. Conform legii, se prezinta planul de administrare. Acesta a fost analizat in directiile Ministerului Transportului, s-a considerat ca nu e destul de bun pentru Tarom si consecinta a fost demiterea Consiliului de Administratie in integralite", a declarat Sova.

Sova a adaugat ca aprobarea acestui plan de administrare era "concursul vietii" pentru CA al Tarom.

"Daca planul de administrare este respins, asta este consecinta, conform legii: pleci acasa", a spus ministrul Transporturilor.

Cand i s-a spus ca exista persoane care vorbesc despre factorul politic in numirea noilor membri ai CA la Tarom, Sova a afirmat: "Noul consiliu nu a apucat sa faca nimic, numai acum a fost numit. Unde sunt eu, nu exista factori politici".

Sova a precizat ca toti cei care fac parte acum din Consiliul de Administratie al Tarom sunt specialisti in domeniu.

Surse au declarat miercuri ca AGA Tarom, companie aeriana detinuta de stat, prin Ministerul Transporturilor, a decis schimbarea a patru din cei sase membri ai Consiliului de Administratie, cei ramasi fiind Dante Stein, fost consilier al premierului Ponta, si Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Citeste si:

Membrii CA inlocuiti sunt Manuel Donescu, Florin Luca, Constantin Sebesanu si Ovidiu-Petrisor Artopolescu, au declarat surse apropiate situatiei.

Un alt membru CA al Tarom, Bogdan Speteanu, a renuntat la aceasta pozitie in urma cu o luna si jumatate, potrivit surselor citate.

Dante Stein ocupa pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Tarom, din CA-ul companiei aeriene fac parte, pe langa Stein si Filipescu, Iulian Matache (secretar de stat in Ministerul Transporturilor), Gabriel Dumitrascu (directorul Directiei de Privatizari din Departamentul pentru Energie), Radu Mihai Fleanta (pilot Tarom), Toma-Dorin Cimpeanu (fost secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala) si Dan Valeriu Andrei (fost director in cadrul Ministerului Transporturilor, pe segmentul aviatiei).

In luna noimbrie a anului trecut au fost revocati din CA Dan Pascariu (presedinte), Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Ulterior, Ministerul Transporturilor i-a numit in CA pe Dante Stein, Razvan Filipescu, Manuel Donescu, Florin Luca, Bogdan Speteanu, Constantin Sebesanu si Ovidiu-Petrisor Artopolescu.

Pascariu a declarat in februarie ca membrii CA schimbati in noiembrie au decis sa actioneze in instanta compania pentru revocarea fara justa cauza, solicitand drepturile aferente contractului de mandat.