Lucrul cel mai greu care se petrece astazi la TAROM este ca a crescut gradul de incarcare al aeronavelor cu 22%, nu sa semnezi contracte, a declarat joi, la Antena 3, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, noteaza Agerpres.

"Eu spun ca nu este lucrul cel mai greu sa semnezi contracte, lucrul cel mai greu care astazi se petrece la TAROM este ca a crescut gradul de incarcare al aeronavelor cu 22%. Nu se poate altfel, fara grad de incarcare. Isi fac propriul sistem de ticketing. Au crescut veniturile, au licitatii. Azi au un contract cu o firma care pentru orice rezervare platesc comision de 5 euro sau in jur de 5 euro comision, chiar daca acea rezervare este anulata fara preturi suplimentare. Eu am si intrebat pe manager, ma mir cum a rezistat TAROM pana acum, ca nu i-a bagat cineva in faliment", a spus Sova.

Intrebat ce are de gand cu ATR-urile vechi pentru care este criticat de politicieni deoarece "ii zgaltaie" pe toate cursele interne, Sova a raspuns ca sunt planuri la TAROM pentru inlocuirea acestei flote.

"A umblat managerul de la TAROM din India, cu rezultate, pana in Canada, in sensul identificarii unei solutii pentru inlocuirea acestei flote cu o achizitie pe termen scurt, de fapt o inchiriere sau un leasing care sa nu ne condamne la o sarcina financiara foarte mare", a precizat Sova.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri