Afacerile Policolor, candva liderul pietei de lacuri si vopsele din Romania, au scazut de aproape doua ori in perioada crizei, de la aproape 54 milioane de euro in 2008, la circa 30 de milioane de euro anul trecut. .

Nu doar afacerile companiei au avut insa de suferit, numarul de angajati ai grupului Policolor Orgachim reducandu-se la peste jumatate, de la aproape 600 de angajati in 2008, la circa 250 anul trecut. Declinul rulajului Policolor s-a mentinut si anul trecut, compania inregistrand afaceri in scadere cu 6% fata de nivelul din 2012. Mai mult, compania a reintrat pe pierdere, dupa ce cu un an in urma inregistra un profit de aproape jumatate de milion de euro.

Evolutia nefavorabila a business-ului Policolor va fi insa oprita, cel putin asta reiese din declaratiile oficialilor companiei, care isi pun sperante ca 2014 va readuce grupul pe profit, iar rulajul va cunoaste o crestere. “Avem doua scenarii: in cazul in care piata de lacuri si vopsele va stagna mizam pe o crestere usoara a rulajului, de 3 – 5%, in timp ce daca piata va creste, estimarile noastre arata ca evolutia noastra va fi dubla fata de media pietei”, a declarat Florin Stoleriu (foto), directorul diviziei arhitectural din cadrul Policolor, in cadrul unei intalniri cu presa.

Managerul Policolor a mai subliniat ca 2014 va readuce compania pe profit dupa ce anul trecut a raportat o pierdere de circa 100.000 de euro. “Vom reveni pe profit in 2014. Ne-am indreptat atentia constant spre zona de distributie si extinderea acesteia, avem in prezent aproximtiv 3.000 de parteneri, atat distributie traditionala – depozite, magazine de cartier, cat si in marile lanturi de bricolaj, dar ne-am extins si reteaua proprie de magazine, ajungand la 7 unitati”, a precizat Stoleriu.

Chiar si asa, piata de lacuri si vopsele, estimata la o valoare de circa 135 – 140 de milioane de euro, a avut un inceput de an diferit, dupa cum sustin reprezentantii Policolor. “Daca primul trimestru a fost marcat de o usoara crestere, lunile mai si iunie au suferit un recul. Noi ne asteptam ca lucrurile sa se aseze in a doua parte a anului, perioada care aduce vanzarile cele mai ridicate de peste an”, a mai completat Florin Stoleriu.

Vopseaua Spor, "locomotiva vanzarilor Policolor”

Brandul Spor al producatorului de lacuri si vospele Policolor a implinit in acest an 15 ani de la aparitia pe piata. Potrivit reprezentantilor Policolor, vopseaua Spor a fost folosita in tot acest interval pentru a acoperi 3,2 milioane de camere, 4,5 milioane de usi vopsite cu email sau jumatate de milion de seturi de mobilir de gradina.

Vopseaua Spor de la Policolor este produsa in facilitatea de productie pe care grupul Policolor – Orgachim il detine in Bulgaria, la Ruse. Potrivit datelor companiei, vopseaua Spor “este locomotiva vanzarilor grupului pe piata din Romania”, 35% din totalul rulajului Policolor (cca. 10-12 mil. euro) fiind reprezentat de vanzarile de vopsea lavabila.

Policolor este unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania, pe o piata pe care mai concureza cu Kober, Deutek, Azur, Fabryo sau Daw Benta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri