Imaginile 3D puse la dispozitie de centrul inaugurat de OMV Petrom sunt generate pe baza datelor obtinute in urma studiilor seismice 3D si a studiilor tehnice.

"Noul Centru de Vizualizare permite imbunatatirea procesului de analiza a datelor geologice si a planurilor tehnice. Putem vizualiza informatiile pana in cel mai mic detaliu, iar vizualizarea in mod 3D ne poate ajuta sa prevenim erorile si omisiunile in procesul de analiza. De asemenea, Centrul de Vizualizare incurajeaza colaborarea intre diferitele parti implicate - de la geologi la specialisti in explorare, ingineri de foraj -, fiind astfel posibila luarea unor decizii in mod rapid", a declarat Gary Ingram, Director in cadrul diviziei Explorare si Productie.

Proiectul a necesitat o investitie de 500.000 de euro, care acopera amenajarea unei sali speciale, achizitia si instalarea ecranului 3D, a proiectorului, a oglinzilor si softului dedicat. Datele proiectate pe ecranul 3D sunt produse cu ajutorul unui software realizat pentru modelarea zacamintelor.

OMV Petrom este unul dintre cele mai importante grupuri petroliere din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep (barili echivalent petrol) si o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual. In ultimii 9 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro.

Ce proiecte are in portofoliu...
Citeste si: La ce se uita V7 Capital inainte de a investi intr-un start-up

Sursa foto: Sigla OMV/ Shutterstock.