Compania Metrorex, administratorul metroului bucurestean, a incheiat cu o firma din judetul Ilfov, un contract de 1,11 milioane lei (250.000 euro) si un acord-cadru in valoare de 38,5 milioane lei (8,7 milioane euro), inclusiv TVA, pentru servicii de curatenie. Acordurile vizeaza servicii de salubrizare in spatiile publice si tehnice din statiile de metrou si in trenuri, precum si colectarea gunoiului, potrivit Mediafax.

Primul contract, in valoare de 898.000 lei fara TVA, a fost atribuit la 1 septembrie, prin negociere fara anunt de participare. "Justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare: situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta", se arata in anuntul de atribuire. Ulterior, la 8 septembrie, Metrorex a atribuit aceleiasi firme si un acord-cadru in valoare de 31,09 milioane lei fara TVA, in urma unei licitatii deschise, pentru pretul cel mai scazut.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a aratat ca primul contract are o durata de trei luni, si va fi derulat in intervalul septembrie - noiembrie, urmand ca ulterior serviciile de curatenie sa fie prestate timp de patru ani, in baza acordului-cadru. El a explicat ca Metrorex a trebuit sa incheie contractul pe trei luni intrucat procedura de atribuire a acordului-cadru, lansata inca de anul trecut, nu a putut fi finalizata la timp din cauza contestatiilor. Libro Events este detinuta de doua persoane fizice, Alexandru-Cristian Micu (79%) si Georgiana Stefan (21%).

Citeste si:

In ambele anunturi de atribuire ale Metrorex, firma Libro Events SRL figureaza cu adresa pe soseaua Alexandriei, oras Bragadiru, judetul Ilfov, dar potrivit datelor comunicate la Registrul Comertului, actualizate la finele lunii iulie, sediul social al firmei este satul Caldararu, comuna Cernica, din acelasi judet. Din informatiile publicate pe site-ul librocatering.ro reiese ca Libro Events este specializata in domeniul serviciilor de catering, in vreme ce informatiile de la ONRC arata ca firma desfasoara activitati generale de curatenie a cladirilor.

Valoarea acordului-cadru a fost estimata initial la 53,5 milioane lei, fara TVA. Directorul general al Metrorex a efectuat luni noapte, in intervalul orar 23:30 - 03:00, un control inopinat pentru a verifica activitatea de curatenie la metrou. "Obiectul controlului a fost verificarea activitatii de curatenie in spatiile metroului, realizata de catre asocierea Libro Events - Supercom, asociere declarata castigatoare pentru contractul cu durata de trei luni, reprezentand salubrizare spatii publice, spatii tehnice din statiile de metrou, trenuri electrice de metrou, locuri de remizare material rulant pe magistralele de metrou, colectare, evacuare gunoi din statii si depouri, spatii birouri", a anuntat, marti, Metrorex, intr-un comunicat.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto