Proiectul Edumax a fost realizat cu scopul de a educa elevii din clasele 0-IV privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie. In prima etapa, copiii de la cele 10 scoli din municipiul Bucuresti selectate pentru acest proiect au participat la un concurs de desen pe tema "Prietenul meu necuvantator", in perioada 22 septembrie - 13 octombrie.

La ce-a dea doua etapa au participat doar elevii care au luat note maxime la concursul de desen, respectiv 560. Acestia au luat parte la seminariile pe tema "Cum ingrijesc animalul meu de companie", desfasurat intre 20 octombrie - 27 noiembrie, fiecare cu o durata de 45 de minute.

Specialistii Animax au adus la seminarii broaste testoase de uscat si de apa, porcusori de guineea, iepurasi, perusi, zebre australiene si veverite siberiene. "Au fost prezentate informatii despre cum le hranim, cum le ingrijim, unde le tinem, cum comunicam cu ele si cand este cazul sa mergem la medical veterinar cu ele. Toate aceste informatii au fost specific pentru mai multe categorii de animale de companie: broscute testoase, pasari, pesti, pisici, caini si rozatoare", a precizat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare retea Animax.

In urma "lectiilor" tinute in cadrul seminariilor, copiii au dat un test de cunostinte, iar cei 110 de elevi care au obtinut cele mai mari note au fost inclusi intr-o tombola. Au fost extrase trei nume, iar copiii au primit cate un voucher de 100 de euro, pentru locul intai, 75 de euro pentru locul doi si 50 de euro - locul 3, pentru cumparaturi in orice magazin Animax. In intregul proces au fost implicati peste 180 de profesori.

Citeste si:

Suma totala investita in acest proiect a fost de 15.000 de euro, din care au fost asigurate materialele didactice si premiile. In plus, pentru promovarea proiectului au fost realizate si pliante cu informatiile necesare.

Editia pilot proiectului Edumax a fost implementata anul acesta in fiecare sector din Bucuresti, cele 10 scoli fiind selectat atat din sectorul privat, cat si din cel de stat, insa incepand de anul viitor ar putea extinde Edumax si in alte orase in care pet shop-ul Animax este prezent.

Edumax a fost realizat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest, o organizatie non-profit care sprijina acest tip de activitati, si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.