"Cea mai mare parte a sumei a fost investita in modernizarea a peste 507 kilometri de conducte si bransamente, dar si pentru achizitionarea de echipamente performante", a afirmat luni Teona Oltean, director general adjunct al E.ON Distributie, intr-o conferinta de presa. Compania opereaza retelele de distributie a gazelor in nordul tarii, unde are 2,8 milioane de clienti.

Oltean a adaugat ca, pentru cresterea sigurantei consumatorilor, E ON va realiza, pe langa investitii in modernizare conductelor de gaze, si campanii de constientizare a populatiei asupra necesitatii respectarii regulilor de utilizare a surselor de energie. In Romania, grupul E.ON este activ pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind aproximativ 3 milioane de clienti in 20 de judete din Transilvania si Moldova.

Cifra de afaceri consolidata a E.ON Romania, subsidiara a grupului german de utilitati E.ON, a scazut cu 10,5% anul trecut fata de nivelul din 2012, ajungand la 4,65 miliarde lei (1,05 miliarde euro), in principal din cauza reducerii volumelor de gaze si electricitate vandute.