Statul nu a incasat pana in prezent, la un an dupa adoptarea memorandumului de intelegere cu KazMunaiGaz, suma de 200 milioane dolari pentru actiuni Rompetrol, premierul Victor Ponta explicand ca nu a fost finalizata "procedura", deoarece functionarii se tem sa semneze hartii.

"Nu s-a finalizat procedura de vanzare si de realizare a fondului de investitii de un miliard de dolari. Nu a vrut nimeni sa semneze nicio hartie, niciun functionar, ca au zis ca Basescu le face dosare", a spus Ponta la postul B1 TV, potrivit Mediafax.

Intrebat care ar fi motivul pentru care acesti funcionari s-ar teme, daca respecta legea, premierul a sustinut ca este foarte greu sa impui ceva unui functionar public. In acelasi timp, Ponta a afirmat si ca nu va fi de acord sa fie incheiata "procedura" pana ce nu exista toate garantiile legate de constituirea fondului de un investitii de un miliard dolari.

La inceputul anului trecut, Guvernul a adoptat o hotarare care adopta memorandumul de intelegere cu KazMunaiGaz. Potrivit memorandumului, statul ar trebui sa incaseze 200 milioane dolari prin rascumpararea de catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din actiunile Rompetrol Rafinare.

De asemenea, KazMunaiGaz, actionarul majoritar al Rompetrol, promite, in document, sa infiinteze un fond de un miliard dolari care va investi in proiecte din domeniul energetic intr-un interval de sapte ani. In luna decembrie, Traian Basescu a declarat, atunci in calitate de presedinte, ca pana in acest moment nu a fost incasata datoria de 200 de milioane de dolari de la Rompetrol si nici nu a fost constituit fondul de investitii de un miliard de euro, el precizand ca premierul Ponta este responsabil, mai ales ca l-a avertizat.

Citeste si:
Rompetrol Rafinare si alte trei companii din KMG, imprumut de 390...
Rompetrol Rafinare si alte...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
(P) Hale metalice sau hale industriale GEMINA, din beton?
Setari Cookie-uri