Anul 2014 a fost unul bun pentru producatorii de ciment, una dintre cele mai mari puternice industrii a materialelor de constructii. Cei mai mari producatori de ciment la nivel local au inregistrat anul trecut profit pe linie, dupa ce, in 2013, Holcim era singura companie aflata pe pierdere.

Lafarge pierde in acest fel titlul de cea mai profitabila companie producatoare de ciment, betoane si agregate la nivel local in detrimentul Carpatcement, companie in spatele careia se afla grupul german Heidelbergcement.

In acest fel, Carpatcement a raportat la nivelul anului trecut un profit de peste 21 de milioane de euro, mai mult decat dublul valorii raportate cu un an in urma.

Pe locul secund in topul profiturilor realizate anul trecut din vanzarea de ciment, betoane si agregate s-au situat elvetienii de la Holcim, companie care cu un an in urma raporta o pierdere de circa 1,4 milioane de euro.

Topul celor mai mari profituri este completat de catre Lafarge, companie al carei profit a s-a aflat foarte aproape de cel inregistrat de Holcim, anul trecut reusind sa obtina putin peste 16 milioane de euro.

Topul celor mai mari afaceri din vanzarea de ciment, betoane si agregate

In ceea ce priveste vanzarile celor trei companii la nivel local se poate observa o crestere a afacerilor tuturor jucatorilor, prima pozitie fiind dominata de aceasta data de catre elvetienii de la Holcim, companie care anul trecut a raportat afaceri de circa 220 de milioane de euro, o crestere de aproximativ 8%.

Cu o evolutie de numai 2% anul trecut, Carpatcement se situeaza pe locul secund in top, cu afaceri de circa 194 milioane de euro, conform datelor publicate la Ministerul de Finante. Topul este completat de Lafarge, companie al carei rulaj a ramas la un nivel de aproximativ 180 milioane de euro in cursul anului trecut.

Conform analizei wall-street.ro, afacerile celor trei mari jucatori din piata cimentului au consemnat o evolutie de aproximativ 4% in cursul anului trecut.

Scadere a numarului de angajati

In ciuda revenirii pe crestere a business-urilor si profitabilitatii pe linie a celor trei giganti din piata, numarul mediu de angajati din companii a scazut cu circa 5%.

Cea mai mare scadere a numarului mediu de angajati s-a resimtit la elvetienii de la Holcim, companie a carei personal s-a redus in 2014 cu aproape 10%, in timp ce pe locul secund s-a aflat Lafarge, urmat de Carpatcement, cu o reducere de sub 1% a personalului.

Din analiza wall-street.ro mai reiese faptul ca in top 3 al celor mai mari producatori de ciment la nivel local numarul de angajati s-a redus cu circa 5% in 2014.

NOTA:

*Afacerile celor mai mari producatori de ciment la nivel local se bazeaza pe rezultatele declarate de catre cele trei companii la Ministerul de Finante pe parcursul anului 2014;

*In cazul Holcim Romania a fost analizata doar entitatea juridica ce detine CUI 12253732, in care se regaseste raportarea de pe cele trei divizii - ciment, betoane si agregate;

*In cazul Lafarge Romania au fost analizate doua entitati juridice - Lafarge Ciment CUI 328750 + Lafarge Betoane si Agregate CUI 361269;

* In ceea ce priveste activitatea Carpatcement au fost luate in calcul cele trei entitati juridice pe care opereaza la nivel local pentru productia de materiale de constructii, si anume: Carpatcement Holding (ciment) CUI 10640589, Carpatbeton SRL CUI 11958280 si

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri