Topul celor mai mari producatori de acoperisuri din Romania a suferit in 2014 mici schimbari la varful clasamentului fata de nivelul inregistrat in 2013, arata o analiza wall-street.ro, pe baza rezultatelor publicate de catre companii pe Ministerul de Finante.

Finlandezii de la Ruukki raman in continuare cei mai mari producatori de invelitori metalice, in ciuda unui regres de peste 40% al business-ului, ca urmare a incetarii activitatii productiei de tigla pentru sectorul industrial. Afacerile Ruukki Romania au ajuns in acest fel la circa 31 de milioane de euro, iar pierderile consemnate de compania finlandeza s-au ridicat la peste 22 de milioane de euro. Urmare a deciziei companiei de a renunta la productia de tigla pentru sectorul industrial la fabrica din judetul Giurgiu, numarul de angajati a scazut de trei ori, in prezent compania numarand circa 50 de angajati.

Locul secund in acest moment este ocupat de catre Bilka, companie cu capital 100% romanesc si care isi continua avansul pe piata in topul celor mai mari producatori de acoperisuri la nivel local, fiind singura companie autotone care a reusit sa depaseasca pragul de 30 de milioane de euro in afaceri. Mai mult, producatorul de acoperisuri metalice a reusit ca in 2014 aproape sa isi dubleze profitul inregistrat cu un an in urma, la peste 2 milioane de euro, fiecare angajati al companiei generand un profit anual de 25.000 de euro.

Locul al treilea in topul celor mai mari producatori de acoperisuri la nivel local este ocupat de catre Megaprofil, companie parte a grupului Kingspan, dupa ce compania mama a Megaprofil a fost achizitionata de catre irlandezi, anterior apartinand grupului belgian Joris Ide. Compania, cu sediul in Buzias, a raportat o crestere a rulajului de 10% in cursul anului trecut, insa a ramas pe pierdere, aceasta ridicandu-se la jumatate de milion de euro.

Depaco SRL, compania sub care este comercializat pe piata brandul de tigle metalice Wetterbest, a incheiat anul trecut cu afaceri de 18,6 milioane de euro, in crestere cu 8% fata de nivelul din 2013, fiind, alaturi de Bilka, singurele companii din top care au reusit sa ramana pe profit in ultimii doi ani.

Locul 5 in topul celor mai mari producatori de acoperisuri metalice la nivel local este ocupat de catre suedezii de la Lindab, companie care a raportat, conform datelor publicate la Ministerul de Finante, afaceri in crestere cu 8%, la 16,6 milioane de euro.
In ciuda avansului rulajului, compania suedeza a reintrat pe pierdere, asta dupa ce in 2013 consemna un profit de circa 100.000 de euro.


NOTA:
* Ruukki Romania a sistat la jumatatea anului 2014 productia de tigla industriala, canalizandu-si intreaga activitate in zona productiei de tigla pentru acoperisuri;
**Megaprofil produce in special tigle metalice pentru domeniul industrial, dar o buna parte din activitatea companiei se regaseste si in zona rezidentiala;

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri