Cu peste 16 ani de experienta in domeniu, Carlos Luque Larena a condus diferite proiecte si a indeplinit mai multe atributii legate de tehnologia informatiei si comunicarii in cadrul Enel Group. El s-a alaturat Enel in anul 2006, fiind responsabil de departamentul pentru Proiecte de Infrastructura, in cadrul structurii Global ICT.

In noua sa pozitie din Romania, in urmatoarea perioada Carlos Luque Larena va lucra la definirea si gestionarea activitatile IT&C, pentru a sustine digitalizarea companiei. Astfel, printre prioritatile sale se numara implementarea unei noi strategii de infrastructura bazata pe servicii cloud, dupa modelul Hybrid Datacenter, si adoptarea celor mai eficiente solutii de pe piata pentru a omogeniza peisajul IT local in cadrul structurilor de lucru globale.

Carlos Luque Larena a absolvit Facultatea de Inginerie Tehnica in Informatica, in cadrul Universitatii Oberta de Catalunya din Barcelona.

Citeste si:

Pozitia de director IT&C pentru Enel in Romania a fost ocupata anterior de Dan Crisfalusi, care a preluat alte responsabilitati in cadrul Enel Group.

Compania Enel,prezenta din 2005 pe piata din Romania, are peste 3.100 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,7 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie.