Decizia de inchidere a celor trei magazine a fost luata in urma intrarii in vigoare, in luna noiembrie, a noilor prevederi legale privind cladirile cu risc seismic ridicat (legea nr. 282/2015, care modifica Ordonanta Guvernului 20/1994, privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente) si ca rezultat al evaluarii de catre autoritati a spatiilor in care functioneaza magazinele retelei Mega Image, scrie Mediafax.

Cele trei unitati inchise sunt Mega Image Marasesti - situat pe Bd. Marasesti nr. 4, sector 4, Shop&Go Covaci 14 - situat pe Str. Covaci nr.14, sector 3, precum si Shop&Go Grivitei 238 - situat pe Calea Grivitei, nr. 238, sector 1.

"Am luat aceasta decizie ca urmare a noilor prevederi legale prin care sunt luate masuri de urgenta pentru reducerea riscului seismic al constructiilor. (...) Pana la momentul noilor prevederi legale, magazinele au functionat in conformitate cu toate prevederile legale in vigoare si au detinut toate autorizatiile legale necesare desfasurarii activitatii", a declarat pentru MEDIAFAX vicepresedintele pentru marketing al Mega Image, Adrian Nicolaescu.
Retailerul a anuntat, luni, printr-un comunicat, ca a deschis patru noi magazine, doua in Bucuresti si doua in Ilfov.

Cele doua magazine din Bucuresti sunt situate in sectorul 5, pe Str. Elefterie, nr. 47-49, respectiv sectorul 2, pe Bd-ul Ferdinand I, nr. 58, se arata intr-un comunicat al retailerului. In Ilfov, cele doua magazine noi se afla in comuna Dobroiesti, sat Fundeni, si in orasul Otopeni.

Citeste si:

Magazinele din sectorul 5 si comuna Dobroiesti opereaza in formatul Mega Image, iar celelalte doua in formatul mai mic Shop&Go.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea care cuprinde in prezent 457 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (209), Shop&Go (244), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (2).

Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia care opereaza in prezent pe trei continente.