Investitie de peste 4 milioane de dolari in industria miniera din Romania

La Baita Plai si la Manaina au fost investite peste 4,5 milioane de dolari in 2015, banii fiind folositi in infrastructura , dotarea cu echipamente noi,mentenanta ,proiecte de mediu si formarea angajatilor.

"Suma investita pana acum in proiectele din Romania a avut rolul de a pregati minele si personalul pentru reinceperea activitatii. Pe termen lung, Vast Resources va investi constant atat in proiectele miniere, cat si in comunitatile din jurul acestora", a declarat Andrew Prelea, presedinte si director executiv al Vast Resources Romania , conform Mediafax.

Odata cu inceperea activitatii companiei in Romania, numarul de angajati ai celor doua mine a crescut cu peste 50%. Astfel, compania are, in prezent, 180 de angajati, numarul acestora urmand sa se dubleze pana la finele anului 2016.

Compania de explorare si exploatare miniera Vast Resources a reinceput activitatea in cariera Manaila in luna august a anului trecut, urmand ca in cursul anului 2016 sa lanseze lucrarile si la Mina Baita.

Activitatea companiei in Romania vizeaza exploatarea de materiale polimetalice, iar investitiile pe termen lung vor avea in vedere intretinerea si reabilitarea minelor si instruirea angajatilor.

Citeste si:
Premierul dă asigurări că sporurile generoase ale bugetarilor vor...
Premierul dă asigurări că...

Compania Vast Resources a fost fondata in anul 2005, avand ca obiect de activitate explorarea zacamintelor minerale din Zimbabwe si Africa de Sud. In completarea activitatii din Africa, in mai 2013, Vast Resources si-a indreptat atentia catre Romania, in vederea dezvoltarii strategiei de business.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri