"Suma investita pana acum in proiectele din Romania a avut rolul de a pregati minele si personalul pentru reinceperea activitatii. Pe termen lung, Vast Resources va investi constant atat in proiectele miniere, cat si in comunitatile din jurul acestora", a declarat Andrew Prelea, presedinte si director executiv al Vast Resources Romania , conform Mediafax.

Odata cu inceperea activitatii companiei in Romania, numarul de angajati ai celor doua mine a crescut cu peste 50%. Astfel, compania are, in prezent, 180 de angajati, numarul acestora urmand sa se dubleze pana la finele anului 2016.

Compania de explorare si exploatare miniera Vast Resources a reinceput activitatea in cariera Manaila in luna august a anului trecut, urmand ca in cursul anului 2016 sa lanseze lucrarile si la Mina Baita.

Citeste si:

Activitatea companiei in Romania vizeaza exploatarea de materiale polimetalice, iar investitiile pe termen lung vor avea in vedere intretinerea si reabilitarea minelor si instruirea angajatilor.

Compania Vast Resources a fost fondata in anul 2005, avand ca obiect de activitate explorarea zacamintelor minerale din Zimbabwe si Africa de Sud. In completarea activitatii din Africa, in mai 2013, Vast Resources si-a indreptat atentia catre Romania, in vederea dezvoltarii strategiei de business.