Dupa reducerea TVA de la 24% la 9% la alimente, 59% dintre participantii la un studiu realizat de Institutul de Studii Sociale si Politice (ISSPOL) considera ca preturile produselor au ramas la fel.

Cea mai mare parte a romanilor (75%) au afirmat ca preturile bunurilor si serviciilor nu au scazut cu toate ca taxa pe valoarea adaugata s-a diminuat de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016. In schimb, aproximativ jumatate (57%) dintre cei care au declarat ca au sesizat o scadere a preturilor la alimente ca urmare a reducerii TVA au realizat economii datorita acestei scaderi, se arata in studiul ISSPOL.

Cu toate acestea, aproximativ jumatate dintre romani sunt de parere ca beneficiarii reducerii TVA sunt comerciantii si doar 10% considera ca beneficiarii modificarii taxei sunt clientii finali.

Cele mai eficiente programe guvernamentale

Programele guvernamentale ce implica subventiile in agricultura sunt cele mai eficiente in opinia respondentilor (media 5.97 din maximum 7-„Total eficient”). Acestea sunt urmate de programele de subventionare a calculatoarelor pentru elevi si studenti [Euro 200] (media 5.93 din 7) si de alocatiile complementare pentru copii (media 5.8 din 7).

Citeste si:
91% dintre romani nu sunt de acord cu gratierea condamnatilor
91% dintre romani nu sunt de...

Din totalul respondentilor, 29% dintre acestia au declarat ca ei sau apropiatii lor au beneficiat de programe guvernamentale. Cele mai accesate programe sunt cele legate de subventiile in agricultura (67%), cornul si laptele (18%) si Prima Casa (16%).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cresterea de subventii si reducerea TVA pentru legumicultori
Setari Cookie-uri