Ocean Fish a deschis primul sau magazin specializat cu vanzare la poarta fabricii companiei, din comuna Afumati, judetul Ilfov. Magazinul, primul dintr-o retea de sapte puncte de vanzare care urmeaza sa fie deschise anul acesta, are o suprafata de 100 mp. In total, reteaua va angaja 40 de persoane.

In aceste magazine vor fi comercializate produse proaspete (somon, pastrav, dorada), congelate (somon salbatic de Alaska, caviar Somon Alaska, salau de Nil) si semipreparate – produse marinate (peste afumat, salate de peste si icre, alge de mare, fructe de mare in ulei, gama Matias Herring).

Anul trecut, Ocean Fish a finalizat procesul de retehologizare a fabricii inceput in 2007 care a presupus o investitie totala in valoare de 15 milioane de euro, sume obtinute in urma accesarii a cinci programe cu finantare europeana. In prezent, capacitatea de procesare si distributie este de aproximativ 3.500 de tone pe luna.

La fabrica din comuna Afumati, Ocean Fish dispune si de un depozit frigorific cu o capacitate de 15.000 tone, precum si de o flota proprie de 100 camioane.

Citeste si:

Materia prima importata provine din tarile nordice (Norvegia, Islanda, Insulele Feroe, Danemarca) in proportie de 90%, dar si din Asia, Alaska, SUA, America Latina, Noua Zeelanda, Turcia, Grecia.

Produsele Ocean Fish sunt exportate in toata Europa de Est, inclusiv in Republica Moldova. In mare parte, este vorba de produse din portofoliul firmei, dar si de private label pentru clientii din retail. Pestele fresh reprezinta 50% din livrari, urmat de produsele semipreparate (25%) si cele congelate (25%). Produsele marca proprie au o pondere de 40%.

Cat peste mananca romanii pe an

Romanii mananca in medie 3,9 kg de peste anual, in timp ce media europeana ajunge la 12-14 kg pe cap de locuitor, potrivit unor studii de piata. Circa 90% din pestele de pe masa populatiei din Romania provine din import.

In urma cu 20 de ani, consumul de peste si produse din peste era mai mare de 8 kg/locuitor, dar a scazut pana la 2 kg in 1993 si apoi s-a inregistrat o tendinta de crestere progresiva a acestuia pana la 5 kg/loc in 2008-2009.

Ocean Fish, companie infiinata in 1998 de antreprenorul roman Ilie Busuioc, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 34 milioane de euro, iar pentru acest an previziunile se ridica la 38 milioane de euro, pe o piata totala estimata la 85 milioane de euro. Compania are 350 de angajati.