Romarm a primit de la stat 3 milioane de euro pentru investitii in 2016

Romarm SA, companie de stat, principal producator si exportator de produse militare din Romania, a primit de la bugetul de stat 13,6 milioane lei ( 3 milioane euro) pentru investitii la filialele sale, in special in achizitia de utilaje, din cele 16,5 milioane lei alocate in total in acest an pentru investitii la companiile din industria de aparare, conform News.ro

Filialele Romarm, din aceasta suma, vor realiza investitii de 2,3 milioane lei, iar suma de 11,3 milioane lei este destinata pentru achizitionarea de masini si utilaje pentru modernizarea productiei, potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Romarm.
“Finantarea obiectivelor de investitii s-a efectuat in scopul sprijinirii efortului pentru retehnologizarea si modernizrarea capacitatilor de productie din domenii strategice (pulberi, explozivi, armament, munitii, industria aeronautica), la operatori economici cu pondere in furnizarea de produse si servicii necesare fortelor sistemului national de aparare”, se arata in comunicat.

Romarm a realizat anul trecut un profit net de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), de peste 13 ori mai mare fata de rezultatul din 2014, pe fondul majorarii afacerilor cu 7%, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finante.

Cifra de afaceri a producatorului de armament si tehnica militara s-a ridicat anul trecut la 111,5 milioane lei, in crestere cu 7% fata de nivelul atins in anul precedent, de 104,3 milioane lei.

Datoriile companiei erau la sfarsitul anului trecut de 146,5 milioane lei, cu aproape 10% mai mari fata de sfarsitul anului 2014.
Compania Romarm SA este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei, si are in componenta 16 filiale care produc sau comercializeaza armament, munitie si material de razboi.

Cresterea afacerilor si a profitului au fost inregistrate in conditiile unor comenzi mai mari. In octombrie 2015, Ministerul Economiei a anuntat ca fabricile romanesti de armament au primit in 2015 comenzi in valoare de circa 215 milioane dolari, care asigura productia pana in 2019.
“Sunt companii: Uzina Mecanica Sadu, Uzina Mecanica Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanica Mija si Carfil Brasov care vor atinge capacitatea maxima de productie si in acelasi timp un grad mare de ocupare a fortei de munca”, a precizat Ministerul Economiei.

Sursa foto: oleg zabielin / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri