„Pentru Alstom, 2016 este un an foarte special, in care compania se concentreaza exclusiv pe transport, dupa finalizarea vanzarii diviziilor sale de energie (Power si Grid) catre General Electric, la finalul anului trecut”, a declarat Stanciu, raspunzand unei solicitari a wall-street.ro.

Alstom Transport din Bucuresti a raportat afaceri de 370,2 milioane de lei in 2015, fata de 530,6 milioane de lei in 2014, conform informatiilor furnizate de Ministerul Finantelor Publice. In acelasi interval, profitul net al companiei a crescut insa de aproape trei ori, de la 12,1 milioane de lei, la 34,7 milioane de lei in 2015 (7,8 milioane euro).

Compania are peste 500 de angajati permanenti „foarte bine pregatiti” in sectoarele infrastructurii feroviare, sistemelor de semnalizare si trenurilor. In acest moment, Alstom Transport are in lucru sapte proiecte, in diverse faze de implementare sau testare, atat de reabilitare a infrastructurii feroviare, cat si de mentenanta a materialului rulant.

„Suntem increzatori ca vom reusi sa ne mentinem rezultatele pozitive in Romania, intrucat este o piata foarte importanta pentru regiune. Speram ca vom vedea o mai rapida capacitate de decizie si implementare a proiectelor si a procedurilor de licitatie, pentru ca Romania are mare nevoie de o infrastructura imbunatatita si de servicii de mentenanta performante”, a adaugat Stanciu.

Citeste si:

In luna martie, Stanciu afirma ca valoarea proiectelor de infrastructura ale Alstom in Romania este de 230 milioane de euro, exceptand acordul de 240 milioane euro cu Metrorex.

Alsom este prezent pe piata din Romania din 1994, iar din 2004 are un contract pe 15 ani cu operatorul liniei de metrou din Bucuresti care ii asigura intre 30 si 35% din cifra de afaceri anuala.

Romania are 12.000 kilometri de cale ferata, dintre care o treime sunt electrificati, o treime sunt dubli. Principalul operator feroviar din Romania este CFR Calatori.

„Nu in ultimul rand, in 2016 Alstom va livra primul sau tren in tara noastra, ca parte a contractului Simeria-Sighisoara. Speram sa vedem mai multe trenuri marca Alstom pe calea ferata din Romania, in anii urmatori”, a mai spus Stanciu.

Sursa foto: Alstom Romania