Tranzactia din 2015 prin care americanii de la GE au preluat diviziile de energie ale Alstom, grupul francez a ramas in Romania cu o singura companie, Alstom Transport. Dupa ce in 2015 cifra de afaceri a acestei companii a scazut semnificativ fata de 2014, ajungand la 370,2 milioane de lei (84,1 milioane de euro), Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, spune ca 2016 este un an „foarte special”.

„Pentru Alstom, 2016 este un an foarte special, in care compania se concentreaza exclusiv pe transport, dupa finalizarea vanzarii diviziilor sale de energie (Power si Grid) catre General Electric, la finalul anului trecut”, a declarat Stanciu, raspunzand unei solicitari a wall-street.ro.

Alstom Transport din Bucuresti a raportat afaceri de 370,2 milioane de lei in 2015, fata de 530,6 milioane de lei in 2014, conform informatiilor furnizate de Ministerul Finantelor Publice. In acelasi interval, profitul net al companiei a crescut insa de aproape trei ori, de la 12,1 milioane de lei, la 34,7 milioane de lei in 2015 (7,8 milioane euro).

Compania are peste 500 de angajati permanenti „foarte bine pregatiti” in sectoarele infrastructurii feroviare, sistemelor de semnalizare si trenurilor. In acest moment, Alstom Transport are in lucru sapte proiecte, in diverse faze de implementare sau testare, atat de reabilitare a infrastructurii feroviare, cat si de mentenanta a materialului rulant.

„Suntem increzatori ca vom reusi sa ne mentinem rezultatele pozitive in Romania, intrucat este o piata foarte importanta pentru regiune. Speram ca vom vedea o mai rapida capacitate de decizie si implementare a proiectelor si a procedurilor de licitatie, pentru ca Romania are mare nevoie de o infrastructura imbunatatita si de servicii de mentenanta performante”, a adaugat Stanciu.

In luna martie, Stanciu afirma ca valoarea proiectelor de infrastructura ale Alstom in Romania este de 230 milioane de euro, exceptand acordul de 240 milioane euro cu Metrorex.

Alsom este prezent pe piata din Romania din 1994, iar din 2004 are un contract pe 15 ani cu operatorul liniei de metrou din Bucuresti care ii asigura intre 30 si 35% din cifra de afaceri anuala.

Romania are 12.000 kilometri de cale ferata, dintre care o treime sunt electrificati, o treime sunt dubli. Principalul operator feroviar din Romania este CFR Calatori.

„Nu in ultimul rand, in 2016 Alstom va livra primul sau tren in tara noastra, ca parte a contractului Simeria-Sighisoara. Speram sa vedem mai multe trenuri marca Alstom pe calea ferata din Romania, in anii urmatori”, a mai spus Stanciu.

Sursa foto: Alstom Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri