MOL a ajuns la peste 2.000 de benzinarii in regiune, dupa finalizarea tranzactiei cu Eni

Grupul ungar MOL a ajuns la o retea de peste 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Est dupa ce a finalizat preluarea, in Ungaria, a 173 de statii de la italienii de la Eni. Dintre cele peste 2.000 de benzinarii, 500 sunt in Ungaria. Benzinariile preluate de la Eni functioneaza sub sigla Agip si sunt amplasate in majoritate in Budapesta si pe autostrazi.

Tranzactia face parte din strategia grupului MOL de a extinde operatiunile de retail in regiune. De altfel, in ultimii doi ani, MOL a achizitionat aproximativ 450 de statii in cinci tari, inclusiv in Romania, unde grupul ungar opereaza 200 de statii de alimentare cu carburant.

„Achizitia si integrarea a circa 450 de statii in regiunea Europei Centrale si de Est in ultimii doi ani ne sprijina in atingerea obiectivului nostru strategic de a majora volumul vanzarilor de carburanti cu peste 25% pana in 2017”, a declarat, intr-un comunicat, Ferenc Horvath, vicepresedintele executiv al grupului MOL si responsabil de segmentul de downstream.

MOL a cumparat de la Eni benzinariile detinute de compania italiana in Romania, Cehia si Slovacia, si a achizitionat de la rusii de la Lukoil activtitatile derulate in Cehia.

In Ungaria si Slovacia, MOL detine cele mai mari retele de benzinarii, in Romania ocupa pozitia a treia pe piata retailului de carburanti, iar in Cehia este al doilea jucator. Comparativ, cel mai marte distribuitor de carburanti din Romania este OMV Petrom, cu o retea de circa 500 de unitati pe plan local.

Citeste si:
MOL a cumparat 14 perimetre petroliere de la compania Wintershall
MOL a cumparat 14 perimetre...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Grupul ungar de petrol si gaze are operatiuni in peste 30 de tari si angajeaza aproximativ 26.000 de persoane. MOL are si productie de hidrocarburi in opt tari si controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice in Ungaria, Slovacia si Croatia.

MOL a inregistrat in primul trimestru din acest an o crestere cu 20% a vanzarilor de GPL, carburanti si lubrifianti, ajungand la un volum de 145.000 de tone.

Sursa foto: MOL

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri