MOL a inregistrat in primul trimestru din acest an o crestere semnificativa a vanzarilor. Incluzand GPL, carburanti si lubrifianti au crescut in primul trimescu cu 20% fata de intervalul similar al anului anterior, de la 121.000 de tone la 145.000 de tone, sustinute de extinderea retelei de benzinarii, a anuntat grupul petrolier.

MOL detinea in Romania 206 statii la finele lunii martie, ca urmare a extinderii prin achizitia finalizata anul trecut, cat si a investitiilor noi. Grupul petrolier si-a marit reteaua anul trecut pana la aproape 200 de unitati, dupa ce a achizionat lantul de 42 de benzinarii Agip din Romania in februarie, conform News.ro

"In primele trei luni ale acestui an, vanzarile de motorina au avansat cu 20%, la 104.000 tone, in timp ce vanzarile de benzina au urcat cu 16%, la 36.000 tone", se arata intr-un comunicat al companiei.

Ce achizitii a realizat grupul ungar de la compania petroliera italiana Eni

In total, MOL a cumparat de la compania petroliera italiana Eni 208 benzinarii din Romania, Cehia si Slovacia.
Dupa finalizarea achizitiei ENI Romania, Grupul MOL a depasit tinta de cota de piata asumata pentru anul 2015, de 15% din piata retail a carburantilor.

Grupul ungar si-a propus ca tinta sa intre intre primii trei distribuitori de carburanti pe fiecare piata pe care activeaza, inclusiv in Romania, in urmatorii trei ani. In Romania, primii trei distribuitori de carburanti sunt, in ordine, OMV Petrom, Rompetrol si Lukoil.
Vanzarile MOL de carburanti, GPL si lubrifianti de pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 17% comparativ cu anul precedent, pana la 586.000 de tone, in special ca urmare a extinderii retelei de benzinarii.

In primul trimestru al acestui an, grupul a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 10%, la 889.000 de tone. In pietele din Europa Centrala si de Est unde grupul este prezent, cererea de carburanti a avansat in medie cu 2%, avand un efect favorabil asupra operatiunilor segmentului Downstream.

Grupul MOL, cu sediul central la Budapesta, Ungaria, are operatiuni in peste 30 de tari si aproximativ 26.000 de angajati la nivel global. MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia.

Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 12 tari, din care peste 200 in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri