Veniturile operationale ale companiei au totalizat, in intervalul ianuarie-iunie, 2,84 miliarde lei, in crestere cu 4,4% fata de perioada similara din anul 2015.

“Continuand procesul evolutiv din ultimul an, rezultatele grupului Electrica din primul semestru al anului 2016 sunt bune, ceea ce dovedeste ca planul de reforma al Electrica este corect, iar masurile implementate de managementul companiei sunt cele optime”, a declarat in comunicat Iuliana Andronache, directorul general al companiei.

Pe segmentul de furnizare, compania a inregistrat o crestere cu 2% a veniturilor, sustinuta de o crestere cu 9% a cantitatii furnizate comparativ cu primul semestru din anul 2015, pana la 5,5 TWh.

In zona de distributie, unde volumele vandute au fost mai mari cu 2%, ajungand la8,7 TWh, insa veniturile au coborat cu 5%.

Citeste si:

Tarifele medii de distributie pentru cei trei operatori din grupul Electrica au fost diminuate “semnificativ”, respectiv intre 7% si 14%, de catre Autopritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), mentioneaza Electrica intr-un comunicat.

Grupul Electrica are aproximativ 3,66 milioane de clienti. Compania distribuie energie electrica in regiunile Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord si are operatiuni de furnizare pe tot cuprinsul tarii.

Statul roman a vandut in 2014, pe bursa, pachetul majoritar de actiuni la Electrica SA, astfel ca in prezent detine 48,7%. Mai multe firme cumuleaza 32,5% din actiunile companiei. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvolare (BERD) are 8,6% din titluri, iar BNY Mellon are 5,1% din capitalul distribuitorului de electricitate.

Sursa foto: Agerpres Foto