Mall Promenada si Renovatio e-charge au deschis doua benzinarii electrice

Mall Promenada si firma Renovatio e-charge au deschis doua statii de incarcare pentru masini electrice. Statiile au o putere de incarcare de 22kW si pot fi folosite de orice tip de masina electrica sau hibrida si se afla in parcarea subterana a mall-ului. Incarcarea va fi gratuita pana la sfarsitul anului.

Prin instalarea celor doua statii de la Promenada, reteaua Renovatio e-charge se extinde in mai putin de un an la 12 puncte de incarcare in orasele: Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Arad, Cluj, Timisoara, Constanta, Sibiu, Deva si Iasi. Trei dintre aceste unitati sunt cu incarcare rapida (mai putin de o ora).

Pana la sfarsitul lui 2016, firma Renovatio, controlata de actionari romani, intentioneaza sa instaleze cel putin inca patru statii cu incarcare rapida in orasele cheie ale Romaniei.

“Chiar daca mai tarziu decat in alte tari, Romania incepe sa apara pe hartile aplicatiilor care monitorizeaza statiile de incarcare a masinilor electrice”, potrivit unui comunicat comun al Mall Promenada si Renovatio.

Mai multe companii cu activitati in Romania au inceput sa investeasca in benzinarii electrice, iar statul, prin Ministerul Mediului, sprijina astfel de intentii printr-un program care se intinde pe mai multi ani.

Citeste si:
Cum asteapta corporatistii din Floreasca deschiderea mallului...
Cum asteapta corporatistii...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Cei care vor decide sa intre in acest program vor putea deconta pana la 2.500 de euro pentru o priza cu incarcare normala, respectiv 35.000 de euro pentru o statie cu incarcare rapida.

Scopul este ca pana in 2020, in Romania sa functioneze 6.000 de astfel de puncte de alimentare. Aceste incarcatoare vor putea fi amplasate in parcarile publice, in parcarile care deservesc punctele de interes public (baze sportive, sali de spectacole, institutii publice, centre comerciale, unitati hoteliere, gari, aeroporturi, benzinarii), in parcari cu acces direct la autostrazi, drumuri nationale sau europene.

Pentru 2016, bugetul alocat acestui program este de 70 milioane de lei si vizeaza montarea a 420 de statii de incarcare cu putere normala (4 ore) si alte 420 de statii de incarcare rapida (mai putin de o ora).

Citeste si:
Kaufland, incarcare gratuita a masinilor electrice. Unde sunt statiile
Kaufland ofera gratuitate la...
Sursa foto: Promenada Mall

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri