Retailerul suedez IKEA are in plan sa deschida trei noi magazine in afara Bucurestiului, orasele alese fiind Timisoara, Brasov si Cluj, a declarat Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe, regiune din care fac parte Romania, Croatia, Serbia si Slovenia.

Primul magazin din cele trei este estimat sa fie inaugurat in anul 2021. Pana in 2025, IKEA are in plan opt noi magazine pentru piata locala, iar la nivel de Europa de Sud-Est vor fi inaugurate in total 13 magazine.

"Pentru cele trei magazine din afara Bucurestiului suntem in cautare de teren in acest moment, speram in suportul autoritatilor pentru sustinerea acestor investitii", a declarat Stefan Vanoverbeke.

In medie, un magazin IKEA presupune o investitie cuprinsa intre 40 si 100 milioane euro.

In ceea ce priveste magazinul din Pallady, oficialul IKEA a declarat ca pana la finalul lunii noiembrie va fi obtinut PUZ-ul pentru acest magazin. Acesta va fi al doilea magazin IKEA din Bucuresti, reprezentand o investitie totala de 80 milioane euro si 300 noi locuri de munca. Magazinul se va deschide la finalul anului 2018, potrivit estimarilor lui Vanoverbeke.

Citeste si:
IKEA România redeschide magazinele din București
IKEA România redeschide...

In ultimul an fiscal, IKEA a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 514,6 milioane lei, in crestere cu 21,5% fata de anul precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Tarom introduce zboruri din Bucureşti spre Roma, Milano şi retur
Setari Cookie-uri