Majoritatea bucurestenilor isi cumpara hainele dintr-un centru comercial, care este situat, de obicei, cat mai aproape de locuinta acestora, arata un studiu derulat de MKOR Consulting privind obiceiurile de cumparare ale romanilor.

96% dintre persoanele intervievate in cadrul studiului aleg centrul comercial ca principal mod de achizitie al articolelor vestimentare. Totodata, romanii se dovedesc a fi extrem de comozi astfel ca proximitatea este principalul factor in alegerea unui mall. 43% dintre intervievati au declarat ca merg la cel mai apropiat mall de locuinta. Numarul mare de magazine - 30% si unicitatea brandurilor - 24% completeaza topul criteriilor de selectie.

Procentul covarsitor de 96% din respondentii prezentului studiu care au afirmat ca prefera sa achizitioneze articolele vestimentare din mall-uri sau centre comerciale este corelat cu faptul ca romanii cheltuie la fiecare vizita in mall mai mult decat o fac cehii, ungurii, polonezii sau chiar si decat suedezii, iar in Bucuresti in 2016 sunt construite deja 11 mall-uri.

Aproape jumatate – 42% dintre respondenti – se duc la mall, de cateva ori pe luna, pentru a-si achizitiona produse vestimentare, iar 28% o data pe luna. In afara hainelor, romanii care frecventeaza mall-urile din Bucuresti fac acest lucru si pentru a lua masa – 29% sau, pur si simplu, pentru o plimbare 18%.

Desi in mall-uri brandurile romanesti de articole vestimentare sunt tot mai prezente, doar 11% dintre respondenti au afirmat ca le prefera in detrimentul marcilor straine. Motivele care stau la baza alegerii lor sunt dorinta de a sustine firmele romanesti (56%) si perceptia ca produsele Made in Romania sunt de calitate mai buna fata de cele importate (40%). Totusi, atunci cand sunt intrebate ce marci romanesti de articole vestimentare cunosc, un numar destul de mare de persoane nu stiu sau fac confuzii cu branduri straine. Cateva nume au fost mai frecvent mentionate, printre care Marelbo, Tina R, Braiconf, Format Lady, La Femme sau Musette.

Documentarea prealabila privind produsele sau magazinele de interes dintr-un mall se realizeaza cu ajutorul Google de catre peste 60% dintre cei intervievati. Cand se afla in fata raftului, cei mai multi clienti – 73% cer informatii direct de la personalul din magazin.

Studiul MKOR Consulting a fost realizat in luna noiembrie in randul clientilor din cinci mall-uri resprezentative din Bucuresti. Au fost intervievate 398 de persoane prin metoda field research.

Studiul integral poate fi descarcat aici

MKOR Consulting ofera servicii de cercetare de piata, studii de satisfactie a clientilor, segmentarea publicului-tinta si profilul clientului, studiul concurentei, studii de oportunitate pentru piete noi – orientate catre rezultate reale de business. MKOR Consulting este fondat de catre Corina Cimpoca, un profesionist cu peste 10 ani de experienta in marketing si cercetare de piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri