Optical Network, unul dintre liderii pietei de optica din Romania si operator al retelelor de magazine OPTIblu si Klarmann, a inregistrat o crestere a afacerilor cu 15% in prima jumatate a anului 2017 fata de aceeasi perioada a anului precedent. La cresterea afacerilor au contribuit atat retailul clasic, cat si distributia B2B si retailul online.

Primul semestru al anului 2017 a fost incheiat cu o cifra de afaceri totala de peste 27 milioane lei. Divizia de retail avand in prezent 39 de magazine, dintre care: 33 de magazine OPTIblu si 6 magazine Klarmann, cele mai recente inaugurari fiind: OPTIblu Militari Shopping Center (Bucuresti), OPTIblu Lotus Mall (Oradea) si Klarmann Cora (Cluj).

Valoarea investitiilor in 2017 este estimata la peste 5 milioane lei, investitiile fiind directionate in principal spre deschideri de noi magazine si renovari, comunicare si constructie de brand, echipamente medicale, dezvoltarea sistemelor IT si logistice prin implementarea unui program de tip Warehouse Management System, dezvoltarea platformelor online, precum si in programe de formare profesionala a angajatilor ce includ cursuri de optica si optometrie, abilitati de vanzari si comunicare cu clientii, dar si cursuri de limba engleza.

“Pentru 2017 prognozam continuarea cresterii accelerate a afacerilor companiei si ne propunem sa incheiem anul cu peste 45 de magazine si o cifra de afaceri de 56 - 58 milioane lei. Investitiile in dezvoltarea retailului traditional vor continua pentru ambele retele de magazine, atat OPTIblu cat si KLARMANN, in Bucuresti precum si in alte orase cu potential din tara", a spus Raluca Cimpianu, director general Optical Network.

Compania Optical Network a fost infiintata in 2004, in prezent ajungand sa fie unul dintre liderii pietei de optica medicala in Romania. Divizia de retail opereaza lanturile de magazine OPTIblu si Klarmann avand 39 de magazine in Bucuresti si mari orase din tara. De asemenea, compania detine o divizie de distributie autorizata sa comercializeze marci de rame vedere si ochelari soare, precum Dior, Hugo Boss, Boss Orange si multe altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri