ANPC a amendat cu 10.000 de lei hipermarket-ul Kaufland din Odorheiu Secuiesc. Comisarul Sorin Susanu a declarat pentru Romania Libera ca a nu servi clienti care nu vorbesc maghiara nu a fost un accident, ci o practica, de aceea a luat aceasta masura.

UPDATE: Kaufland a emis un comunicat in care subliniaza ca angajata care ar fi refuzat sa il serveasca pe clientul de la magazinul din Odorheiu Secuiesc ar fi fost vizitata de 3 ori in 16 minute de aceeasi persoana, fiind vorba de o provocare.

Citeste aici comunicatul Kaufland

Comisarul a mai precizat ca, in 2015, hipermarket-ul a mai fost amendat cu 5.000 de lei pentru ca reclamele si pliantele erau exclusiv in limba maghiara.

”Ca urmare a acestei filmari, CRPC Brasov se autosesizeaza”, a scris pe Facebook Claudiu Susanu, comisar-sef al CRPC Brasov, potrivit newsbv.ro.

Un barbat s-a filmat in timp ce merge la respectivul hipermarket si cere o portie de mici, in limba romana. Apoi, acesta sustine ca vanzatoarea il injura in limba maghiara. In momentul in care ii cere socoteala, femeia ii da banii inapoi si refuza sa il serveasca.

Citeste si:
Kaufland deschide primul magazin cu fatada verde
Kaufland deschide primul...

”De ce nu ma serviti, pentru ca sunt roman?”, insista barbatul. Vanzatoarea continua sa il ignore, iar la un moment dat ii face semn sa plece.

Mai mult de atat, unele persoanele aflate la coada incep sa il apostrofeze pentru ca nu stie limba maghiara.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Locurile de joaca, un pericol: ANPC a dat amenzi de 324.000 de lei