Furnizorul de servicii medicale private Sanador a investit 1 milion de euro pentru a avea noi tehnici endovasculare in cadrul spitalului clinic. Cu ajutorul angiografului de ultima generatie Phillips Azurion 7, pacientii au acces la o noua platforma pentru terapii minim invazive ghidate imagistic.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate.

Philips Azurion este o inovatie recenta dedicata interventiilor ghidate imagistic si ofera o calitate inalta a imaginilor, cu doze minime de radiatii, atat pentru pacient cat si pentru personalul medical. Pentru a dezvolta Angiograful Azurion 7, Philips a lucrat timp de mai multi ani cu mai multe spitale din intreaga lume. Pana in prezent, in cadrul Spitalului Clinic Sanador au fost efectuate peste 200 de interventii medicale cu noul angiograf.

"Pe masura ce tehnologia medicala avanseaza este necesar sa ne actualizam in permanenta echipamentele medicale, astfel incat pacientii nostri sa beneficieze de tratamente mai eficiente si o recuperare mai usoara. Dotarea spitalului cu angiograful Philips Azurion 7 ne permite sa acordam pacientilor din Romania solutii terapeutice la standarde inalte, pentru ca acestia sa nu mai fie nevoiti sa se adreseze spitalelor din strainatate. Practic, putem efectua la Sanador orice tip de procedura care se realizeaza in centrele de renume din vestul Europei”, a precizat dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Philips Azurion 7 permite evaluarea arterelor din intregul organism (incepand cu cele cerebrale, coronare, pana la arterele membrelor inferioare) si tratarea intregii game de afectiuni arteriale, atat la nivelul cordului, cat si in afara sferei cardiace – afectiuni la nivelul vaselor periferice si cerebrale. Datorita calitatii inalte a imaginii, medicii pot vizualiza intreaga harta vasculara a zonei dorite utilizand o doza minima de substanta de contrast.

Echipamentul este deservit de un software care efectueaza reconstructia tridimensionala a imaginilor, beneficiu care contribuie la evaluarea corecta a leziunilor, cresterea sigurantei procedurii si reducerea timpului operator. Calitatea imaginii impreuna cu optiunea de reevaluare tridimensionala ofera medicului posibilitatea de a vizualiza si diagnostica inclusiv afectiunile vaselor greu vizibile in anumite conjuncturi (cum ar fi in cazul pacientilor supraponderali).

“Azurion reprezinta pentru Philips transpunerea in tehnologie a abordarii noastre in domeniul sanatatii si anume, inovatie dezvoltata cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. La mai putin de un an de la lansarea globala a Azurion, pacientii din Romania au acces la noua platforma pentru terapii minim-invazive ghidate imagistic”, a transmis Serban Isopescu, general manager al diviziei Health Systems pentru Philips in regiunea Sud-Estul Europei.

Sanador investe 1 milion euro in echipamente medicale noi

Printre afectiunile care pot fi evaluate si tratate cu ajutorul angiografului Philips Azurion 7 se numara: bolile coronariene (angina pectorala, infarct miocardic acut sau recent), valvulopatiile (stenoza aortica, regurgitare mitrala), suferintele vasculare aortice (anevrism de aorta, disectie de aorta), bolile vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformatii arteriovenoase, anevrisme cerebrale), aritmiile cardiace (cum ar fi fibrilatie atriala, flutter atrial si multe altele) si arteriopatiile periferice.

Alte grupe de pacienti care pot beneficia de avantajele acestei platforme medicale sunt reprezentate de pacientii cu tumori maligne cu metastaza la nivel hepatic si cei cu angiodisplazie, care necesita embolizari arteriale digestive in vederea opririi hemoragiilor digestive.

Infiintat in anul 2001, Sanador a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand un spital clinic, mai multe clinici si laboratoare de analize medicale. Cu o suprafata totala de 23.000 de mp si o capacitate de 402 de paturi, Spitalul Clinic Sanador asigura majoritatea specialitatilor medicale si chirurgicale, compartiment de primiri urgente (adulti si copii), 17 linii de garda 24/24, flota proprie de ambulante, ambulator si imagistica medicala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri