Proiectarea si autorizarea noului sediu central al Lidl Romania a durat doi ani, iar constructia inca doi ani. Cele doua corpuri de cladire insumeaza peste 12.000 de metri patrati utili, iar sediul in care lucreaza, din 22 ianuarie 2018, 312 angajati, beneficiaza de 234 de locuri de parcare pentru autoturisme, 7 statii de incarcare pentru masini electrice, 40 de locuri de parcare pentru biciclete. Incalzirea si racirea cladirii sunt facute prin intermediul unui sistem care foloseste energia geotermal si care deserveste si magazinul Lidl aflat pe acelasi lot de teren. Ce alte facilitati pentru angajati mai ofera noul sediu central al Lidl Romania?

Lucrarile de constructie la noul sediu central al Lidl Romania, situat in nordul Bucurestiului, in cartierul Aviatiei, au debutat la scurta vreme de la preluarea mandatului de presedinte al consiliului de conducere al Lidl Romania de catre Frank Wagner. Un an si jumatate mai tarziu, in august 2017, wall-street.ro vizita santierul, intr-un tur exclusiv al carui ghid era chiar seful Lidl Romania, iar pe 15 februarie 2018 am putut vedea rezultatul final, in cadrul evenimentului oficial de inaugurare. In noul sediu central al Lidl Romania vor lucra 312 din cei 5.500 de angajati ai Lidl din Romania.

”Este cel mai ambitios proiect al nostru, doi ani a durat proiectarea cu tot cu autorizarea, dupa care am construit alti doi ani si speram ca anul acesta sau cel tarziu anul viitor sa obtinem certificarea BREEAM Outstanding”, spune Dragos Ionescu, director national de expansiune in cadrul Lidl Romania.

Suprafata utila a noului sediu central al Lidl Romania, construit in partenriat cu SKANSKA si compus din doua cladiri separate arhitectural, dar legate functional – intr-una dintre ele se afla sali de sedinta si diverse facilitati pentru angajati, precum cafenea, cantina, sala de fitness, chicinete, iar in cealalta birourile propriu-zise – este de peste 12.500 de metri patrati. In afara de salile de sedinta si facilitatile pentru angajati, in prima cladire exista si o bucatarie destinata testarii produselor care intra in circuitul comercial, dar si al produselor de la concurenta.

Frank Wagner, Lidl Romania, Lidl

”Se aduc din magazin produse si sunt testate, sa nu avem surprize negative. Toate produsele nou livrate sunt testate, dar si prin sondaj produsele existente in sortiment. Avem aici toate utilitatile, inclusiv gaz si apa pentru chiuvete. Avem toate echipamentele necesare: cuptoare, plite, microunde, hote; apa pentru chiuveta.Avem vitrine si camere frigorifice, pentru congelate si refrigerate, la fel ca in magazin. Accesul se face cu paletul direct de la TIR, prin magazin, direct aici, nu trece pe afara produsul. Departamentul de achizitii vine impreuna cu bucatarul nostru si daca produsul este rece se consuma ca atare, daca trebuie preparat, cum e carnea, se gateste aici. Se cumpara si de la concurenta, se compara gusturile. Aici va fi inima companiei. Lucram zilnic pe partea de verificarea calitatii si testare, asta e inima pentru achzitii. Indiferent ce facem pe partea de negociere, daca asta nu e ok, mai bine nu mai negociem deloc”, spunea Frank Wagner in urma cu cateva luni, cu ocazia vizitei pe care wall-street.ro a facut-o in santier.

Incalzirea si racirea noului sediu central al Lidl Romania sunt realizate prin intermediul unui sistem care foloseste energia geotermala si care deserveste si magazinul din apropiere. Pentru acest sistem, au fost sapate 78 de foraje cu o adincime de 100 de metri.

Reprezentantii Lidl Romania au confirmat, in cadrul conferintei, obiectivul de a inaugura 15 magazine noi in fiecare an. In prezent, reteaua Lidl dinRomanianumara 220 de magazine. ”Continuam investitiile in Romania, iar in 2018 vom continua ritmul de extindere a retelei de magazine, asumandu-ne si pentru acest an deschiderea a cel putin 15 unitati. In 2016 am atins pragul de 200 de magazine, iar urmatorul prag, pe termen mediu, este sa depasim 300 de unitati. Expansiunea in Romania include si investitiile in centrele logistice ale companiei. In acest moment, Lidl are patru depozite (la Lugoj, Nedelea, Iernut si Chiajna), iar cel de-al cincilea este in curs de construire, la Roman”, explicau reprezentantii Lidl Romania intr-un interviu acordat wall-street.ro in decembrie 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri