Lidl continua investitiile in Romania prin inaugurarea a doua magazine in Titu, jud. Dambovita, si Oltenita, jud. Calarasi, pe data de 11 octombrie. Noua unitate din Titu este situata pe Str. Pictor Nicolae Grigorescu, Nr. 50, iar cea din Oltenita se afla pe Bulevardul 1 Decembrie, Nr. 35. Odata cu inaugurarea fiecarui magazin, vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de munca. Deschiderile de magazine Lidl din Titu si Oltenita se adauga celei din Chiajna, din 27 septembrie si celor trei inaugurari din 13 septembrie 2018, care au avut loc in Bucuresti, Pantelimon si Giroc. Asftfel, in decurs de o luna (13 septembrie – 11 octombrie 2018), Lidl a inaugurat nu mai putin de sase magazine noi si a creat 120 de locuri de munca – in fiecare magazin Lidl lucreaza in jur de 20 de persoane - si a ajuns la o retea de 230 de magazine in Romania.

La finalul anului trecut, reprezentantii Lidl declarau, intr-un interviuacordat wall-street.ro, ca vor mentine si in 2018 ritmul de dezvoltare de 15 magazine pe an, similar anului 2017.

”Continuam investitiile in Romania, iar in 2018 vom continua ritmul de extindere a retelei de magazine, asumandu-ne si pentru acest an deschiderea a cel putin 15 unitati. In 2016 am atins pragul de 200 de magazine, iar urmatorul prag, pe termen mediu, este sa depasim 300 de unitati. Expansiunea in Romania include si investitiile in centrele logistice ale companiei. In acest moment, Lidl are patru depozite (la Lugoj, Nedelea, Iernut si Chiajna), iar cel de-al cincilea este in curs de construire, la Roman”, explicau, in decembrie 2107, reprezentantii Lidl Romania.

Fiecare dintre cele doua magazine inaugurate pe 11 octombrie 2018 are o suprafata de vanzare de peste 1.300 de metri patrati si dispune de aproximativ 130 de locuri de parcare. Orarul de functionare pentru unitatea din Titu va fi de luni pana sambata, intre 7:30 si 21:00, iar duminica intre 8:00 si 18:00. Magazinul din Oltenita va functiona de luni pana sambata, intre 07:30 – 21:00, iar duminica intre 08:00 – 20:00. Odata cu deschiderea fiecarei unitati, se vor crea cate 20 de noi locuri de munca.

magazin Lidl

In ziua inaugurarii vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar si la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri si altele. Proximitatea fata de consumatori, una dintre tendintele ce vor fi dezbatute pe 24 si 25 octombrie la retailArena 2018, eveniment ce va avea loc la hotelul Sheraton din Bucuresti, este parte a strategiei de dezvoltare a retelei Lidl.

”Inaugurarea magazinelor din Titu si Oltenita continua strategia companiei de a oferi zilnic romanilor, in zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun pret, intr-o larga varietate de sortimente. Lidl promoveaza cu consecventa colaborarea cu producatorii locali, multe dintre marcile de calitate comercializate in reteaua Lidl fiind produse in Romania”, spun reprezentantii Lidl.

Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, Lidl optimizeaza in mod constant procesul de expansiune a retelei, prin constructii cu un impact redus asupra mediului. Fiecare cladire noua este conceputa pentru a avea performante ecologice inalte, de la proiectul standard folosit pentru magazinele Lidl, pana la echipamentele utilizate in operarea de zi cu zi a unitatii. In procesul de constructie s-au folosit o serie de tehnologii avansate din domeniul constructiilor, in conformitate cu normele de protectie a mediului. De exemplu, in toate magazinele sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezenta si sisteme de recuperare a caldurii, integrate in instalatiile de ventilatie.

Lidl, brutarie

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 28 de tari la nivel mondial. In prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 5.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 220 de magazine si 4 centre logistice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri