Companiile ce trimit lucratori romani in tarile din Europa Occidentala, fie ei calificati sau necalificati, trebuie sa le ofere acestora certitudinea unui loc de munca stabil, desfasurat in cele mai sigure conditii, transport sigur, documente bine puse la punct, traduse in mai multe limbi straine sau apostilate astfel incat sa acrediteze anumite specializari.

Nu doar siguranta fizica si juridica trebuie avuta in vedere, ci si modul in care partile implicate in acest contract comercial inteleg clauzele acestuia, drepturile fiecarei parti, ci si obligatiile ce reies din semnarea acestui acord. Asadar, iar 3 parteneri strategici pentru o firma ce se ocupa cu plasarea fortei de munca in Vest, ce permit o mai buna colaborare cu angajatorii straini si o siguranta sporita pentru forta de munca:

Traduceri si apostilare a documentelor originale

In cazul in care este nevoie de o recunoastere a unor abilitati profesionale pe care unii muncitori romani si le-au insusit si le poti dovedi prin acte legale, recunoscute de statul roman, este nevoie de o apostilare pentru documente originale, necesare in anumite tari. Pe langa procedurile de apostilare, se mai poate apela la un cabinet de traduceri autorizate si pentru traducerea contractului de munca, precum si a tuturor celorlalte acte aferente acestui acord bilateral.

Transport persoane

Pentru a facilita intr-un mod mult mai eficient si mult mai organizat transportul fortei de munca din tara in Vest, se pot incheia contracte de colaborare cu firme de transport international. In acest mod, nu doar ca se asigura un caracter mai organizat acestei migrari a fortei de munca, dar se si garanteaza prin contract siguranta tuturor celor care calatoresc in tarile de Europa Occidentala, pentru un loc de munca mult mai banos. Cu autocarul sau cu avionul, forta de munca este pana la urma o resursa ce trebuie transportata in conditii de siguranta, pentru definitivarea obligatiilor pe care firma de HR le are, prin contract, fata de angajatorul strain.

Consilere psihologica

Fenomenul copiilor care cresc fara parintii plecati la munca in strainatate, a capatat in Romania ulitmilor ani o amploare ingrijoratoare. Abandon scolar, infractionalitate ridicata, consum crescut de substante interzise de lege, toate acestea sunt urmari ale faptului ca cei mici cresc fara un sprijin moral adecvat. De aceea, colaborarea cu un cabinet de consiliere psihologica, ce poate oferi sustinere adecvata celor mici, in primele luni de placarea unuia sau a ambilor parinti, este un lucru ce nu trebuie tolerat. Aceasta separare trebuie sa transforme viata celor ramasi in tara in bine, nu sa o distruga prin lipsa unei directii clare.

Iata 3 parteneri de incredere cu care orice firma de recrutare si plasare a fortei de munca poate oricand colabora. Scopul este asigurarea tuturor conditiilor pentru ca resursa umana sa se simta in siguranta la locul de munca, in timp cei dragi de acasa sunt bine. Apostilarea documentelor originale, transportul in siguranta si consilierea psihologica oferita celor mici sunt doar 3 dintre activitatile ce pot fi oricand externalizate, printr-un parteneriat cu un numar de profesionisti din domeniile respective. Pentru ca asa cum spuneam si mai sus, calitatea vietii celor plecati la munca in strainatate trebuie sa creasca, odata cu acest pas important, nicidecum sa fie marcata de nereguli legale sau sociale, cauzate de nepasare sau interese meschine.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri