Blue Air si-a modificat forma de organizare juridica din Societate cu Raspundere Limitata, in Societate pe Actiuni. De asemenea, si numele companiei a fost schimbat.

"Ca o continuare fireasca a eforturilor noastre de aliniere a structurii organizationale a companiei la nivelul actual de operare, suntem bucurosi sa anuntam ca, prin decizia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 3 august 2018, Blue Air si-a schimbat forma de organizare juridica din S.R.L. in S.A. Pentru a marca acest pas am ales si un nume nou, care ne redefineste mai bine identitatea: Blue Air Aviation (...)”, a declarat Gheorghe Racaru, director general Blue Air.

Schimbarea anuntata de Blue Air face parte din strategia pe termen lung a companiei de a-si consolida pozitia si de a deveni un puternic operator aerian paneuropean. Unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti, Blue Air estimeaza pentru 2018 peste 5,5 milioane de pasageri si o cifra de afaceri de 460 de milioane de euro, ambii indicatori in crestere cu 10% fata de anul 2017. In anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriana romaneasca, depasind in premiera compania de stat Tarom dupa numarul de pasageri transportati, statut pe care si-l mentine si astazi.

Destinatii Blue Air in 2018:

 • din Bucuresti: Bacau, Barcelona, Birmingham, Bordeaux, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Copenhaga, Dublin, Florenta, Glasgow, Hamburg, Helsinki, Iasi, Koln-Bonn, Larnaca, Lisabona, Liverpool, Londra Luton, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Linate, Napoli, Nisa, Oradea, Oslo, Paris Beauvais, Palma de Mallorca, Roma Fiumicino, Stockholm Arlanda, Stuttgart, Tel Aviv, Torino, Valencia.
 • din Bacau: Bucuresti, Bologna, Bruxelles, Dublin, Liverpool, Londra Luton, Milano Bergamo, Madrid, Roma Fiumicino, Torino.
 • din Cluj-Napoca: Birmingham, Bucuresti, Constanta, Dublin, Liverpool, Londra Luton, Nisa, Tel Aviv.
 • din Constanta: Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano Bergamo, Oradea, Paris, Timisoara.
 • din Iasi: Barcelona, Bruxelles, Bucuresti, Koln-Bonn, Londra Luton, Milano Bergamo, Munchen, Paris, Roma Fiuminino, Torino, Constanta.
 • din Larnaca: Atena, Birmingham, Bucuresti, Londra Luton, Salonic.
 • din Liverpool: Alicante, Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Milano Bergamo, Roma Fiumicino, Malaga, Palma de Mallorca.
 • din Sibiu: Stuttgart.
 • din Torino: Alghero, Bacau, Bari, Bucuresti, Catania, Iasi, Ibiza, Lamezia Terme, Lisabona, Stockholm, Londra Luton, Madrid, Malaga, Napoli, Palma de Mallorca, Pescara, Reggio Calabria,
 • Trapani, Sevilia, Stockholm Arlanda, Paris Charles de Gaulle.
 • din Alghero: Roma Fiumicino.

Blue Air si-a inceput activitatea pe 13 decembrie 2004, in prezent operand peste 106 de rute in Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. In cei peste 13 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 21 de milioane de pasageri, iar in anul 2017 a transportat 5.061.790 pasageri.

Citeste si:
Aeroporturile europene vor pierde circa 42% din pasageri și 35% din...
COVID-19 | Aeroporturile...

Citeste si: Blue Air lanseaza o ruta noua spre una dintre cele mai dorite destinatii de vara


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Încă o cunoscută cofetărie se gândește să renunțe la produsele mai puțin căutate
Setari Cookie-uri