Spitalul Universitar de Urgenta Elias in parteneriat cu Societe Generale European Business Services (SG EBS) si PASsE-Par-Nous vor crea o sectie noua dedicata bolilor infectioase. Investitia in acest proiect se estimeaza ca va trece de 2 milioane de euro, iar perioada finalizarii este pana in vara anului 2020.

Cu ajutorul asociatiei PASsE-Par-Nous, Spitalul Universitar de Urgenta Elias a identificat necesitatea unui departament separat, in cadrul spitalului, dedicat bolilor infectioase, care sa aiba capacitatea de a izola si trata pacientii cu patologii infectioase sau colonizati cu germeni rezistenti la medicamente. Aceasta noua structura este menita sa ofere configuratia corecta in termeni de spatiu, resurse umane, procese si proceduri pentru tratarea infectiilor. Pe langa constructia sectiei, au fost identificate si alte probleme cum ar fi necesitatea utilizarii corecte a resurselor spitalului si necesitatea optimizarii proceselor, toate acestea fiind realizate cu ajutorul si expertiza SG EBS.

Proiectul a fost impartit in mai multe pachete si fiecare pachet are costul lui, iar cea mai mare parte din investitie(peste 2 milioane euro) va fi alocata pentru infrastructura. Initial, proiectul avea in plan sa fie finalizat in iunie 2018, dar pentru ca pe alocuri s-a extins si s-au produs modificari, acesta se estimeaza ca va fi gata in iunie 2020. Totodata, o parte din proiect vizeaza infiintarea unei catedre pentru domeniul bolilor infectioase in interiorul spitalului Elias, pentru care este nevoie de acreditarea universitatii de medicina.

Proiectul este unul de tip pilot, iar organizatorii spera ca celelalte spitale vor opta si ele pentru o astfel de sectie in interiorul unitatii medicale.

In acest moment avem doar spitale de boli infectioase, nu si spitale generale cu sectii de boli infectioase integrate. Ideea noastra este ca intr-un spital multidisciplinar sa se construiasca o sectie de boli infectioase pentru a veni in intampinarea situatiilor in care un pacient internat intr-un spital general se poate afla si sa nu contracteze cu infectii alti pacienti. In spitalele generale lipseste specialistul de boli infectioase, incepem sa avem acum cativa dar inca nu au un loc bine definit. Mai lispeste spatiul fizic pentru ca acest pacient sa fie ingrijit asa cum are nevoie. Tocmai de aceea am ajuns de la o sectie, la o noua cladire, pentru ca e nevoie de un spatiu care trebuie sa raspunda la anumite exigente, a mentionat dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

Citeste si:
Anchetă la Spitalul Elias pentru cazuri de coronavirus neraportate
Anchetă la Spitalul Elias,...

O echipa de 15 voluntari din cadrul companiei lucreaza din martie 2018 pentru a analiza, a defini si a optimiza procesele menite sa ofere o ingrijire mai eficienta pacientilor si sa creeze un mediu de lucru echilibrat pentru echipele medicale, reducand astfel pasii administrativi.

Proiectul BI-Elias in cadrul caruia lucreaza echipele SG EBS si PASsE-Par-Nous mai include:

  • crearea unei echipe multidisciplinare care este considerata standard pentru tratamentele de astazi. Aceasta va fi prima din sistemul medical romanesc.
  • Implementarea unui program de administrare a antibioticelor. Programul este insotit de masuratori precum DOT (numarul de zile in care un pacient a fost expus antibioticului, indiferent de doza) si DDD (doza zilnica definita). Acest program va fi inca o premiera pentru sistemul sanitar roman.

„Proiectul BI-Elias va aduce schimbari importante pentru fiecare pacient si personalul medical din cadrul spitalului Elias. Consideram ca experienta noastra de lucru intr-o companie atat de mare precum Societe Generale ne ofera instrumentele necesare pentru a ajuta managementul Spitalului Universitar de Urgenta Elias sa devina un exemplu pentru sistemul sanitar romanesc. Acest proiect ofera nu numai o abordare unica a activitatilor de CSR, dar si posibilitatea ca angajatii nostri sa contribuie activ intr-un astfel de proiect", a declarat Matthieu Pasquier, CEO al SG EBS.

„Proiectul BI-Elias este modul nostru de a oferi sistemului medical din Romania un mod de lucru foarte seducator bazat pe eficienta. Eficienta va insemna servicii medicale mai bune si mai sigure pentru pacienti si un mediu de lucru mai putin stresant pentru intreg personalul medical si administrativ. Vom putea realiza acest lucru atat prin ajutorul oferit de SG EBS pentru redefinirea si optimizarea proceselor de lucru, cat si prin transformarea notiunii de colaborare intr-o necesitate pentru orice mediu de lucru, dar si prin crearea culturii in jurul echipelor multidisciplinare, care sa includa si medici infectionisti ", a precizat Ana-Maria Dogaru, presedinte al PASsE -Par-Nous.

Citeste si:
O companie românească a lansat robotul care distruge coronavirusul...
O companie românească a...

Societe Generale European Business Services a fost fondata in 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania ofera servicii in diverse domenii de activitate pentru entitatile Grupului din intreaga lume: finante/contabilitate, achizitii, resurse umane si IT.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri