Nunta pe Plaja, un business fondata de Ioana Selner in urma cu trei ani, a ajuns la afaceri de 500.000 de euro din organizarea de nunti pe plaja, romanii fiind din ce in mai dornici de evenimente inedite pentru a marca momentele importante din viata lor. Cum si-a dublat businessul antreprenoarea si ce destinatii aleg romanii, cititi mai jos.

Ioana Selner a pus bazele acestui business in 2016 si doar intr-un an a organizat 51 de nunti. A inceput cu litoralul romanesc, cateva destinatii din Grecia, iar treptat a marit portofoliul, odata cu cresterea cererilor din partea romanilor. “In Romania suntem prima si singura agentia specializata in organizarea de nunti pe plaja, pentru ca pana acum romanii nici macar nu se gandeau ca pot face un astfel de eveniment cu o echipa care sa se ocupe de toate aspectele: ziua nuntii (inclusiv actele pentru oficierea cununiei, decoratiuni, mancare, bautura, muzica, foto-video), cazare si transport. Mai sunt agentii de turism pe piata localacare spun ca organizeaza astfel de evenimente, insa ei ofera doar o cazare si, eventual o recomandare pentru vreun restaurant, dar nu se ocupa de toate serviciile, nu se ocupa de actele pentru cununie si astfel ingreuneaza procesul mirilor pentru o nunta la distanta”, spune Ioana.

In 2018, Nunta pe Plaja a crescu cu 67% fata de anul trecut si a ajuns sa insemne afaceri de 500.000 de euro. "Anul acesta a fost unul plin de provocari. Ne-am marit echipa,am ajuns 13 acum, ne-am extins cu un punct de lucru in Grecia, functional pe timp de vara si am adaugat destinatii noi, precum Thailanda, Mexic, riviera Atenei. Mai mult, am intrat pe piete noi: 80% dintre clientii nostri au fost romani si 20% straini provenind din Marea Britanie, Germania, Austria si tarile nordice", explica Ioana.

In prezent Nunta pe Plaja organizeaza nunti in Romania (Mamaia, Mangalia si Vadu), Grecia (Thassos, Santorini si riviera Atenei), Dubai, Mexic si Thailanda."Anul acesta am avut nunti tot mai mari. Daca anii trecuti aveam nunti de 20-30 persoane, anul acesta am avut multe nunti cu 40-50 persoane si, respective 80-100 persoane", spune Ioana.

Destinatiile preferate de romani raman insa Romania si Grecia (Thassos si Santorini), desi piata locala devine tot mai interesata si de locatiile exotice, precum Thailanda si Mexic.

O alta noutate in acest an este cresterea bugetului alocat de romani pentru organizarea unei nunti pe plaja cu pana la 30% fata de anul trecut. "Oamenii au inteles ca, daca vrei o altfel de nunta, e nevoie sa aloci buget, pentru ca nu e doar un eveniment de cateva ore intr-un restaurant dintr-un oras de la noi. Uneori e mai ieftina o nunta in Grecia decat una intr-un oras mare din Romania, precum Bucuresti, Timisoara, Cluj", explica antreprenoarea.

Cat costa o nunta pe plaja

Pretul pentru a organiza o nunta pe plaja variaza in functie de locatie si serviciile alese. Astfel, pretul de pornire este de 3.000 euro si se calculeaza in functie de numarul de invitati, de obicei mai mic decat la nuntile clasice si de serviciile dorite. Cea mai scumpa nunta pe care Ioana si echipa ei a organizat-o a ajuns la pragul de 200.000 de euro, insa bugetul poate ajunge pana a 50.000 de euro, potrivit Ioanei.

"Unul dintre elementele care ne diferentiaza este ca lucram personalizat, ceea ce inseamna ca nu avem un pachet standard. Cream oferta in functie de ceea ce isi doresc mirii si de nevoile acestora. Astfel ca o nunta porneste de la 3.000 de euro, in functie de serviciile alese. Nuntapeplaja.ro e un concept prin care oferim toate serviciile atât pentru ziua nun� ii (cununie civila, cununie religioasa � i petrecerea), cat si cazarea, transportul si un pachet turistic pentru invitati. De cele mai multe ori o nunta in Grecia (cu tot cu cazare si transport) e mai ieftina decat una in Bucuresti. In Grecia iti duci invitatii 3 zile, in schimb, la un restaurant in tara petreci doar cateva ore, iar costurile sunt cam aceleasi. Decorul pe plaja, meniul, florile, muzica, make-up-ul... toate le construim si le alegem impreuna. Rolul nostru, al consultantilor de nunta este sa iti respectam toate dorintele, incat sa ai o nunta asa cum ai visat, nu sa-ti bagam pe gat servicii, de care n-ai nevoie", spune antreprenoarea.

Business-ul Ioanei ofera servicii de la alegerea localului, a meniului si a bauturilor, pana la decorul de plaja, intocmirea actelor pentru oficierea cununiei, DJ si formatie, precum si servici de foto-video, make-up sau hair-styling.

Pentru 2019, Nunta pe Plaja vizeaza sa continue sa se extinda international si sa-si creasca cifra de afaceri cu 50%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri